9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de conducători auto au rămas fără permis în week-end. Majoritatea au consumat alcool înainte de a se urca la volan

- Advertisement -

Poliţiştii olteni s-au aflat la datorie și la sfârșitul săptămânii trecute pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică și prevenirea accidentelor rutiere, acționând cu preponderență în trafic pentru depistarea șoferilor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe și pentru depistarea conducătorilor auto și pasagerilor care nu folosesc centura de siguranță sau dispozitivele de retenție. Oamenii legii au constatat mai multe nereguli, iar zeci de șoferi au rămas fără permisul auto, majoritatea pentru că s-au urcat băuți la volan.

În urma acțiunilor din perioada 8 – 10 octombrie, polițiștii s-au aplicat 779 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 191.060 de lei. „Au fost reținute și 39 de permise de conducere, dintre care 17 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat și 22 pentru alte abateri, fiind retrase și 11 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 12 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, trei fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, patru pentru conducere fără permis și cinci pentru alte abateri”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Șofer fără permis, dar și în stare de ebrietate, depistat pe un drum din Icoana

Printre conducătorii auto care s-au ales cu dosare penale se numără un tânăr din Teleorman și un bărbat din comuna Gostavățu.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au depistat sâmbătă seara un bărbat de 37 de ani, din județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal 703 C, în comuna Icoana, fără a poseda permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 0,92 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Pe numele său s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe.
Tot în aceeași seară, polițiștii rutieri au depistat un alt bărbat, în vârstă de 51 de ani, din comuna Gostavățu, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 642, în comuna Gostavățu, având o concentrație alcoolică de 0,81 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți