10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prefectul de Olt Florin Homorean: „Cel mai grav este că spitalele din județ sunt în pragul colapsului”

- Advertisement -

În plin val patru al pandemiei COVID-19, situația epidemiologică din Olt este tot mai alarmantă, motiv pentru care reprezentantul Guvernului României în teritoriu trage un semnal de alarmă. Avem în prezent o incidență în județ de peste 6 cazuri la mia de locuitori, cea mai mare de la începutul crizei sanitare, zeci de localități au tot o rată de infectare de peste 6 îmbolnăviri, iar peste zece unități administrativ teritoriale au depășit pragul de șapte infectări cu SARS-CoV-2 la o mie de persoane. Prefectul de Olt Florin Homorean mai spune că „cel mai grav este că spitalele din județ sunt în pragul colapsului”, pe patul de spital fiind peste 300 de pacienți cu forme grave sau medii ale Coronavirusului, 19 fiind internați pe Terapie Intensivă.

„Situația pandemică cu care se confruntă județul nostru a atins cote alarmante. Cifrele statistice care situează Oltul într-un clasament nedorit mă îndreptățesc, în calitate de prefect al județului și șef al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, să lansez către dumneavoastră un apel insistent! Impactul pandemic asupra județului Olt este îngrijorător: incidența cazurilor de infectare la nivel de județ este de peste 6 la mia de locuitori, cea mai mare cu care ne-am confruntat de la începutul crizei sanitare; 25 de localități din județ au, la rândul lor, peste 6 cazuri la 1000 de locuitori; 12 localități au peste 7,5 cazuri la 1000 de locuitori, printre care municipiile Slatina și Caracal! Cel mai grav însă este că spitalele din județ sunt în pragul colapsului. Pe patul de spital sunt nu mai puțin de 309 de pacienți COVID cu forme grave și medii, 19 pe secțiile de Terapie Intensivă, printre care patru persoane sunt intubate”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul Homorean a mai spus că „pot părea doar cifre goale, însă ele reprezintă situația dramatică cu care ne confruntăm și riscul ca aceasta să depășească în intensitate toate eforturile noastre cumulate de a ține pandemia sub control”, acesta făcând și un apel pentru înțelegere, prevenire, siguranță și vaccinare împotriva COVID-19.

„Trebuie să înțelegem cu toții că doar respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenție și protecție și doar vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 ne pot înarma în lupta cu pandemia și ne pot oferi șansele de a câștiga această bătălie o dată pentru totdeauna. Lansez, așadar, un apel pentru înțelegere, pentru prevenire, pentru siguranță și pentru vaccinare!”, a adăugat prefectul județului Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți