Cod portocaliu de ploi abundente în județul Olt

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis joi două avertizări de vreme capricioasă, care afectează și județul Olt. În primul rând este vorba despre un cod portocaliu de ploi abundente care intră în vigoare din după-amiaza zilei de joi, ora 13:00, și este în vigoare până sâmbătă, la ora 14:00.

„În județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 l/mp”, anunță meteorologii.

În același interval de timp este valabil și un cod galben de ploi însemnate cantitativ care și acesta va afecta județul.

„În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură va ploua pe arii extinse va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp”, mai transmit reprezentanții ANM.

Sursa citată mai arată că în regiunile sudice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45 – 55 de kilometri pe oră. În a doua parte a zilei de joi și în noaptea de joi spre vineri în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<