10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incendiu pe Secția ATI non-COVID a SJU Slatina. A fost doar o simulare a pompierilor olteni

- Advertisement -

Simulare de incendiu joi, în jurul orei prânzului, la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Flăcările au izbucnit cu Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la etajul II al Corpului Central al celei mai mari unită medicale din județul Olt, exercițiul fiind desfășurat de pompierii din cadrul Detașamentului Slatina.

În afară de această simulare de incendiu, conform legislației în vigoare, pompierii au început din această săptămână să verifice secțiile ATI ale spitaleleor din Slatina și Caracal, la un interval de trei ore, care este nivelul de oxigen din încăperi, căile de evacuare, și nu numai.

„Simularea a fost pentru un incendiu izbucnit la Secția ATI non-COVID, etajul II, de la Spitalul Slatina și nu la Sectorul COVID. Începând de marți, Secțiile ATI COVID de la Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Caracal sunt controlate din trei în trei ore, potrivit noii legislații. Se verifică nivelul de oxigen din încăperi, căile de evacuare, instalațiile electrice, dacă există surse de foc, dar și modul de intervenție al personalului responsabil. Acum am făcut simulare pentru Secția ATI non-COVID, din Corpul Central”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Într-un comunicat de presă remis miercuri de SJU Slatina, reprezentanții unității sanitare spuneau că există 122 de paturi pentru confirmațiu cu virusul SARS-CoV-2 adulți, din care 115 cu surse de oxigen, 14 paturi confirmați copii și zece paturi de Terapie Intensivă. La acestea se mai adaugă 13 paturi de suspecți adulți și copii. 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți