10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproximativ 250 de persoane, contravenții de la polițiștii olteni pentru nepurtarea măștii

- Advertisement -

Și în ultimele 48 de ore, sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În urma misiunilor, aproape 250 de persoane găsite fără mască au fost amendate cu peste 10.000 de lei.

Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Olt, a declarat că în cele două zile au fost verificate persoanele aflate în izolare sau carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

Peste 300 de forțe de ordine au participat la activități, fiind controlate 122 de societăți comerciale, precum şi 212 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate și verificate aproximativ 5.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate, s-au aplicat 252 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 12.500 de lei, dintre care 249 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 10.500 de lei, două pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în intervalul orar 20:00 – 05:00, în localitățile unde au fost introduse astfel de restricții, în cuantum de o mie de lei, și una pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea la domiciliu, în valoare de 1.000 de lei.

Oamenii legii continuă să recomande cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă! „Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru, și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea răspândirrii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2”, a mai spus Vasiloaica.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți