10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Forțele de ordine, acțiune fulger în Slatina. Peste o sută de persoane, avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

- Advertisement -

Polițiștii din municipiul Slatina au acționat, în sistem integrat, vineri dimineață, pe străzile din oraș, pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, dar și pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care sunt expuși dacă nu respectă măsurile de protecție sanitară, având în vedere rata de incidență din localitate, care în această zi este de 12,49 cazuri la mia de locuitori. Oamenii legii nu au aplicat amenzi și doar au legitimat și avertizat verbal aproape 60 de persoane care purtau nasca necorespunzător, iar alte peste 40 au primit avertismente scrise.

„Vineri, în intervalul orar 08:00 – 10:00, au fost desfășurate activități de prevenire în zonele aglomerate din Slatina, precum piețe, spații comerciale, stații de autobuz etc., dar și în mijloacele de transport în comun”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Olt.

Potrivit sursei citate, au fost legitimate și au primit avertismente verbale privind portul necorespunzător al măștii de protecție 58 de persoane, iar alte 44 de persoane, din care 12 aflate în mijloacele de transport în comun, care nu purtau masca de protecție, au fost sancționate cu avertisment scris. „Polițiștii le-au oferit acestora câte o mască, și, totodată, le-au solicitat să respecte normele sanitare dispuse prin actele normative în vigoare”, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii olteni vor continua acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției COVID-19, dar și pentru verificarea respectării legislației în domeniu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți