10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Patru persoane cu arsuri pe față și mâini, transportate la Spitalul Slatina în urma unui incendiu izbucnit într-o casă din Poboru

- Advertisement -

Folosirea lichidelor inflamabile pentru aprinderea focului în sobă a fost, cel mai probabil, cauza unui incendiu ce a izbucnit duminică dimineață, în jurul orei 08:00, într-o locuință din comuna Poboru. În urma nefericitului eveniment, patru persoane, cu vârste cuprinse între 57 și 83 de ani, care erau în interior, au avut nevoie de acordarea primului ajutor după ce au suferit asruri pe față și mâini, fiind transportate la spital.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, a declarat că pentru gestionarea focului au intervenit pompierii Stației Scornicești, cu două autospeciale de stingere, un echipaj de paramedici SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, dar și trei echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la două încăperi ale locuinței, iar cele patru persoane se aflau în afara casei, conștiente. Cele patru victime, cu arsuri la nivelul feței și membrelor superioare, au fost preluate de echipajele medicale și transportate la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina”, a spus reprezentantul ISU.

În urma incendiului ce a fost stins de salvatori în cel mai scurt timp, au ars bunurile din două camere de locuit, respectiv o bucătărie și un hol, și aproximativ 10 metri pătrați de tavan. Cauza probabilă a izbucnirii focului a fost folosirea lichidelor combustibile neadecvate, pentru aprinderea focului, a mai adăugat Alin Băsășteanu.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, care pot avea urmări tragice, pompierii recomandă cetățenilor să nu aprindă focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile precum benzină, gaz sau a altor substanțe periculoase. De asemenea, este interzisă utilizarea altor materiale  combustibile, în  afară  de  cele pentru care soba a fost proiectată.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți