12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sute de amenzi aplicate în Olt pentru nepurtarea măștii sau nerespectarea carantinei la domiciliu, în doar două zile

- Advertisement -

Oltenii continuă să nu respecte măsurile de protecție sanitară impuse în contextul valului 4 al pandemiei de Coronavirus. Acestea sunt concluziile pe care le-au tras în ultimele 48 de ore oamenii legii din județ, care au aplicat sute de amenzi, în cuantum de peste 14.000 de lei, pentru nepurtarea măștii, nerespactarea carantinei la domiciliu sau participarea unor persoane fizice la activități în spațiu public, deși s-au instituit restrizții sau interdicții.  

Concret, în ultimele două zile, poliţiştii, împreună cu jandarmi și polițiști locali, sub autoritatea Prefecturii Olt, au continuat în ultimele două zile activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. S-au verificat astfel persoanele aflate în izolare sau carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

Peste 300 de forțe de ordine au participat la misiuni, fiind controlate 132 de societăți comerciale, precum şi 176 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate și verificate aproximativ 5.500 de persoane.

202 sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare totală de 14.500 de lei, au fost aplicate pentru abaterile constatate, dintre acestea 197 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în cuantum de 4.500 de lei, trei pentru nerespectarea măsurilor privind carantina la domiciliu, în valoare de 5.000 de lei și două pentru nerespectarea măsurilor privind participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public, pentru care au fost instituite interdicții/restricții, în cuantum de 5.000 de lei.

Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, oamenii legii recomandă tuturor persoanelor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

„Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, deoarece fiecare dintre noi are datoria morală şi obligaţia de a-i proteja pe cei din jur, astfel încât să putem preveni şi reduce efectele pandemiei actuale. Polițiștii vor acționa, în continuare, în vederea prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 şi asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică”, este mesajul transmis de autorități oltenilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți