5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Copiii și tinerii de până în 19 ani din județ, cei mai afectați de infecțiile respiratorii acute și pneumonii

- Advertisement -

Este a doua săptămână de când specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au început perioada de supraveghere a gripei, infecții respiratorii acute și pneumonii pentru sezonul rece 2021 – 2022, fiind în această perioadă fiind alți peste 560 de olteni diagnosticați cu astfel de boli, cei mai afectați fiind copiii, dar și adolescenții cu vârsta de până în 19 ani.

Au fost aproximativ 350 de persoane cu infecții respiratorii acute și peste 210 de persoane cu pneumonii, zeci dintre acestea fiind și internate în unitățile spitalicești din județ.

„În a doua săptămână de supraveghere a acestui sezon rece, s-au înregistrat 349 de infecții respiratorii acute, cu 14 internări, și 211 pneumonii, cu 39 de internări. Ponderea o deține grupele de vârstă cuprinse între 0 și 19 ani”, spun reprezentanții DSP Olt.

Potrivit sursei citate, culegerea datelor despe cazurile de gripă, infecții respiratorii acute și pneumonii se face de specialiștii instituției sanitare cu ritmicitate săptămânală, în fiecare zi de luni, până la ora 13:00, de la toți furnizorii de servicii medicale din județ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți