19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Peste 6.000 de doze de vaccin antigripal, repartizate județului Olt pentru vaccinarea copiilor

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt anunță că vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică, iar județului deja i-a fost repartizată o primă tranșă de vaccin gripal, din achiziția Ministerului Sănătății, pentru vaccinarea copiilor. Concret, peste 6.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns săptămâna trecută în județ.

Vaccinarea copiilor au loc nu doar în cabinetele medicilor de familie, ci și în rândul celor aflați în instituțiile de ocrotire socială.

„Din achiziția Ministerului Sănătății, în data de 14 octombrie ne-au fost repartizate 6.160 doze de vaccin gripal într-o primă tranșă, pentru vaccinarea copiilor atât de la nivelul cabinetelor  medicilor de familie, cât și din instituțiile de ocrotire socială”, se arată într-un comunicat remis de DSP.

Potrivit sursei citate, în perioada imediat următoare, cel mai probabil la sfârșitul săptămânii în curs, DSP Olt așteaptă o nouă tranșă de vaccin gripal pentru vaccinarea celorlalte categorii populaționale considerate  la risc.

Pentru sezonul  rece 2021 – 2022, instituția sanitară a catagrafiat  49.393  persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal, un număr redus aproape la jumătate având în vedere că în sezonul rece trecut DSP Olt a solicitat 98.398 de doze de vaccin antigripal.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți