8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 700 de transporturi de persoane și de marfă, verificate într-o săptămână de polițiștii olteni

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din Olt au acționat săptămâna trecută pe drumurile publice din județ, în baza planului de acțiune Truck & Bus, scopul misiunilor din trafic fiind prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Oamenii legii au controlat peste 700 de astfel de vehicule și au dat peste 300 de amenzi, majoritatea acestora fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

„Acțiunea a fost una care s-a desfășurat la nivel național, în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte. Totodată, în contextul situației epidemiologice de răspândire a virusului COVID-19, polițiștii au acționat pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite pentru prevenirea infectării cu noul tip de Coronavirus”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În cadrul acțiunii din săptămâna 11 – 17 octombrie, în domeniul transportului public de persoane au fost verificate 312 autovehicule, fiind aplicate 193 de sancțiuni contravenționale. Din totalul amenzilor, 33 au fost pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, patru pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 17 pentru alte abateri de la normele rutiere și 139 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În domeniul transportului de marfă, polițiștii rutieri au controlat 405 autovehicule, fiind date 128 de contravenții. Din totalul acestora, 14 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 44 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, două pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf și 65 pentru alte abateri de la normele rutiere, fiind dispuse și două imobilizări ale autovehiculelor, pentru fraudarea sau manipularea incorecta a tahografelor.

Nereguli constatate în urma opririi în trafic a unui ansamblu de vehicule

În timpul misiunilor din trafic, polițiștii au depistat un bărbat în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, pe strada Pitești, din municipiul Slatina.

Șoferul efectua un transport de marfă și avea montat pe impulsorul cutiei de viteze un magnet, ce intervenea asupra aparaturii de înregistrare – tahograf, astfel încât a rezultat alterarea datelor înregistrate, precum și a informațiilor conținute în raportul imprimat pentru ziua în curs, respectiv data de 13 octombrie.

Bărbatul a fost amendat cu 9.000 de lei, fiind dispusă și imobilizarea ansamblului de vehicule.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți