9.7 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Preotul de Bârza care a lovit mortal un adolescent, condamnare de 6 ani la închisoare. Băuse și a părăsit locul accidentului

- Advertisement -

Negrea Florian Uțoiu, preotul în vârstă de 57 de ani, din satul Braneț al comunei Bârza, ce a accidentat mortal, la începutul anului, un adolescent de 15 ani, din comuna Bobicești, a fost condamnat recent la 6 ani de închisoare cu executare de magistrații Judecătoriei Balș. Judecătorii bălșeni au reținut împotriva sa trei infracțiuni, respectiv ucidere din culpă pentru care a primit o pedeapsă de 4 ani, conducerea sub influența alcoolului pentru care a luat 2 ani și 6 luni închisoare și părăsirea locului accidentului pentru care a primit alți 3 ani și 6 luni închisoare. Instanța a aplicat pedeapsa cea mai grea, respectiv 4 ani de stat în spatele gratiilor, adăugându-se și un spor de 2 ani. Decizia instanței nu este definitivă și deja a fost declarat apel, un prim termen de judecată fiind stabilit de Curtea de Apel Craiova pentru data de 19 noiembrie.

„În baza art. 192 alin. 1,2 C. pen. cu aplicarea art. 396 alin. 10 C. proc. pen., condamnă pe inculpatul U.N.F., la pedeapsa de 4 (patru ) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În baza art. 336 alin.1 C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C. proc. pen. condamnă pe inculpatul U.N.F. cu datele de identificare de mai sus, la pedeapsa de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În baza art.338 alin.2 C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C. proc. pen. condamnă pe inculpatul Uţoiu Negrea Florian, (…), la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea stării locului sau ștergerea urmele acestuia. În baza art. 38 alin. 2 C. pen. constată că infracțiunile pentru care inculpatul este judecat în prezenta cauză au fost comise în condiţiile concursului formal de infracţiuni. În baza art. 39 alin. 1 lit. b) C. pen., aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 4 (patru) ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din totalul pedepselor stabilite , respectiv un spor de 2 (ani) închisoare, aplicând inculpatului pedeapsa de 6 (şase) ani închisoare”, se precizează în soluția dată de Judecătoria Balș.

Instanța de judecată a admis și acțiunea civilă, iar asigurătorul trebuie să plătească familiei îndurerate 110.000 de euro. Decizia nu este definitivă și deja a fost atacată cu apel de familia adolescentului, de preotul condamnat la 6 ani de pușcărie, dar și de firma de asigurări.

Pe 6 ianuarie 2021, Negrea Florian Uțoiu a fost arestat preventiv, de atunci și până la această dată fiind în arest.

Accidentul s-a produs în seara zilei de 2 ianuarie 2021, pe un drum din comuna Bobicești. Părintele era în stare avansată de ebrietate în momentul în care a lovit cu mașina tânărul ce circula pe marginea drumului în calitate de pieton, alături de un prieten, bărbatul mai având de parcurs doar un kilometru până a ajunge la locuința sa din Bobicești, după ce a fost cu Boboteaza. Uțoiu nu ia observat pe cei doi și la accidentat mortal pe adolescentul de 15 ani. „Polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș s-au deplasat la locul accidentului și din primele cercetări au stabilit faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat de 57 de ani, din comuna Bârza, și un pieton, în vârstă de 15 de ani, din comuna Bobicești. Din păcate, minorul a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,45 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, șoferului i-au fost recoltate probe biologice de sânge”, transmiteau la vremea aceea reprezentanții Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți