19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Mii de cursanți din unitățile școlare oltene, cursuri în online din cauza infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2

- Advertisement -

Inspectoratul Școlar Județean a dat miercuri publicității noile date cu privire la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din Olt în care funcționează formațiuni de studiu cu activitate online, dar și a instituțiilor școlare oltene unde cursurile se desfășoară în online, în totalitate. Potrivit cifrelor oficiale, sunt 59 de instituții de învățământ din județul Olt unde mii de preșcolari din grădinițe, elevii din școlile primare și gimnaziale, liceenii din licee și colegii sau cursanți ai școlilor postliceale sanitare fac ore fără a fi prezenți fizic în bănci, dar și 91 de clase ale nu mai puțin de 42 de unități școlare unde activitatea este în online, din cauza infecțiilor COVID.

Mirela Paraschiv, purtătorul de cuvânt al ISJ, a declarat că în această zi sunt nu mai puțin de 191 de preșcolari și elevi din județul Olt confirmați cu virusul ucigaș SARS-CoV-2, dar și 108 personal, respectiv profesori, cadre nedidactice și personal auxiliar, cei mai mulți infectați fiind dascăli, în număr de 86.

În prezent, sunt clase ce sunt în online pe perioade de câte o săptămână, două sau trei săptămâni, ultimele dintre intre ele începând cu ziua de marți, 19 octombrie, și chiar de miercuri, 20 octombrie.

Enumerăm aici grupele mijlocie și mare de la Grădinița cu Program Normal Ianca, din 19 octombrie și până pe 8 noiembrie, grupele mică, mijlocie și mare ale Grădiniței cu Program Normal Radomirești între 19 – 25 octombrie, grupa mică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 13 Slatina între 19 – 30 octombrie, clasa a VIII-a de al Liceul cu Program Sportiv Slatina între 19 octombrie – 1 noiembrie, clasele a II-a și a IX-a R între 19 octombrie – 1 noiembrie, clasa pregătitoare de la Școala Gimnazială „Voievod Brâncoveanu” Brâncoveni între 19 octombrie – 2 noiembrie, clasele a III-a și a IV-a de la Școala Gimnazială Bărăști de Vede – Bărăști între 20 octombrie – 2 noiembrie, clasa a III-a de la Școala Gimnazială Leotești – Bobicești între 20 – 31 octombrie și clasa a V-a C de la Școala Gimnazială Nr. 3 Slatina între 19 – 29 octombrie.

Din totalul de 59 de instituții de învățământ în online, doar la nivelul Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina cursurile se desfășoară astfel doar la nivelul ciclurilor gimnazial și liceal.

Lista unităților de învățământ preuniversitar din județul Olt în care funcționează formațiuni de studiu cu activitate online

Lista școlilor care desfășoară activitatea online

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți