13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltenii continuă să nu respecte măsurile de protecție sanitară

- Advertisement -

Deși în zeci de localități sunt impuse restricții drastice, în contextul actual al pandemiei de Coronavirus, persoanele din județul Olt continuă să nu respecte măsurile de protecție sanitară. Peste 250 de amenzi, în cuantum de 19.000 de lei, au fost date de oamenii legii în 72 de ore, majoritatea fiind pentru nepurtarea măștii. Însă, au fost și situații în care unii olteni au primit avertismente pentru că au fost găsiți pe stradă în timpul nopții.

Concret, sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele trei zile, oamenii legii au continuat să verifice persoanele aflate în izolare sau carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

Zilnic, în medie, peste 200 de forțe de ordine au participat la misiuni, fiind controlate 186 de firme, precum şi 197 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost verificate zilnic, în medie, aproximativ 2.200 de obiective și locații de interes.

258 de sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 au fost aplicate pentru abaterile constatate, dintre acestea 251 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare totală de 19.000 de lei, dar și șapte avertismente pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea și libera circulație pe timpul nopții.

Bărbat găsit pe o stradă din Caracal fără certificat verde COVID-19 sau declarația pe proprie răspundere

Printre sancționați se numără și un bărbat găsit pe o stradă din Caracal fără certificat verde COVID sau declarație pe propria răspundere.

„Un bărbat a fost depistat de polițiști pe 19 octombrie, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Caracal, în intervalul orar 20:00 – 05:00, fără a avea certificat verde COVID-19 sau declarația pe propria răspundere prin care să prezinte motivul întemeiat privind prezența sa în afara domiciliului. Acesta a fost sancționat contravențional, fiindu-i pus în vedere să respecte normele de protecție sanitară, în conformitate cu actele normative în vigoare”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Olt.

Miercuri, un bărbat a fost găsit de forțele de ordine într-o zonă aglomerată, respectiv Piața Zahana din Slatina, fără a purta masca de protecție. Acesta a fost sancționat contravențional, fiindu-i pus în vedere să respecte normele de protecție sanitară. Aceeași contravenție a primit-o și un alt bărbat care a fost depistat de polițiști în incinta unui magazin alimentar din orașul Potcoava, fără a purta masca de protecție.

Autoritățile reamintesc faptul că în localitățile în care incidența, cumulată la 14 zile, este mai mare de 6 la 1.000 de locuitori purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise.

„Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor persoanelor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație. Polițiștii vor acționa în continuare în vederea prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 şi asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică”, spun oamenii legii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți