12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Asigurații CAS Olt beneficiază din octombrie de trei dispozitive medicale noi

- Advertisement -

Casa de Asigurări de Sănătate Olt transmite că lista dispozitivelor medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu a fost completată din luna octombrie a acestui an cu trei noi dispozitive medicale, acestea fiind un dispozitiv în domeniul ORL și alte două dispozitive în domeniul protezelor pentru picioare.

„Este vorba despre un dispozitiv în domeniul ORL, respectiv Filtru umidificator HME, și două în domeniul protezelor pentru membrul inferior, și anume Manșon de silicon pentru proteza de coapsă modulară cu manșon de silicon și Manșon de silicon pentru proteza de gambă modulară cu manșon de silicon. Atât manşonul de silicon pentru proteza de coapsă modulară cu manşon de silicon, cât şi manşonul de silicon pentru proteza de gambă modulară cu manşon de silicon, se acordă pentru amputaţie ca urmare a complicaţiilor diabetului zaharat şi ca urmare a afecţiunilor neoplazice la nivelul membrului inferior, la recomandarea medicului de specialitate ortopedie şi traumatologie, ortopedie pediatrică, chirurgie generală, chirurgie vasculară, chirurgie pediatrică, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice”, se arată într-un comunicat remis de CAS Olt.

Potrivit sursei citate, suma care se suportă de CAS pentru filtru umidificator HME este de 258 lei, iar pentru manșonul de silicon pentru proteza de coapsă modulară cu manșon de silicon și manșonul de silicon pentru proteza de gambă modulară cu manșon de silicon CAS suportă 2.177 lei. Termenul de înlocuire pentru aceste manșoane este de doi ani.

„Pentru obţinerea dispozitivului medical, asiguratul, unul dintre membrii de familie sau o persoană împuternicită legal în acest sens de acesta, depune o cerere la casa de asigurări de sănătate actul de identitate (în copie) și prescripţia medicală pentru dispozitivul medical. Pentru copiii în vârstă de până la 14 ani se ataşează prescripţia medicală pentru dispozitivul medical recomandat, cu specificarea domiciliului copilului, şi certificatul de naştere (în copie). Documentele se pot transmite casei de asigurări de sănătate și prin poştă sau prin mijloace de comunicare electronică”, se mai arată în comunicat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți