14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Colonelul Emanuel Botan a preluat oficial comanda Jandarmeriei Olt

- Advertisement -

Colonelul Emauel Botan este oficial de vineri noul comandant al Jandarmeriei Olt. Învestirea pe post a avut loc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, ofițerul fiind numit în funcția de inspector șef ca urmare a promovării concursului organizat de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

În cadrul unei ceremonii militare și în prezența mai multor reprezentanți ai instituțiilor publice locale, colonelul Alin Mastan, inspectorul general al Jandarmeriei Române, i-a înmânat drapelul de luptă colonelului Botan, noul inspector șef al Jandarmeriei Olt.

„Colonelul Emanuel Theodor Botan este absolvent al Liceului Militar «Constantin Brâncoveanu» al Ministerului de Interne din Ploiești, în anul 1996, și al Academiei de Poliție «Alexandru Ioan Cuza» București, Facultatea de Drept, profilul Științe Juridice, promoția 2000, dată de la care a îndeplinit funcția de comandant de subunitate în cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt”, se arată într-un comunicat de presă remis de IJJ Olt.

Sursa citată mai arată că noul inspector șef al Jandarmeriei Olt a parcurs succesiv toate treptele ierarhiei militare, iar începând cu data de 20 octombrie 2021 a atins cea mai înaltă treaptă, la nivel de inspectorat județean, și anume funcția de inspector șef.

Postul de comandant a rămas vacant din luna aprilie a acestui an în urma trecerii în rezervă, cu drept de pensie, a colonelului Dorel Tudor Drejoi, iar interimatul a fost asigurat de colonelul Marin Boată, prim adjunct al inspectorului șef.

Colonelul Emanuel Botan a promovat concursul organizat de Inspectoratul General al Jandarmeriei Olt în perioada iulie – septembrie 2021, pentru funcția de inspector șef al IJJ, cu nota finală 9,44, având de trecut peste mai multe probe, de la testarea psihologică și evaluarea dosarului până la interviu.  

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți