11.2 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cum să începi o carieră de programator când vii din alt domeniu

- Advertisement -

Este un motiv pentru care industria de tech deține câteva recorduri când vine vorba de oportunități de angajare. Defapt, există chiar o lipsă semnificativă de specialiști IT și aproape 60 % din companiile de specialitate au avut probleme cu angajarea de profesioniști în acest domeniu, oferta din piața muncii fiind limitată. 

Așa că, dacă ești interesat să devii programator, foarte probabil că vei avea multe oportunități de-a lungul carierei tale. 

Cu toate acestea, dacă vii dintr-un mediu non-tehnic, probabil vei considera că schimbarea carierelor este foarte grea și probabil chiar este. Nimeni nu a spus că acest salt va fi simplu dar chiar și așa, există speranță. În ciuda experienței tale, vei putea să intri cu siguranță în lumea tehnică și iți prezentăm cîteva sfaturi critice de care să ții cont când faci vrei să faci schimbarea.

Profită de experiența deja dobândită

Vezi această schimbare ca o binecuvântare și nu un blestem, oamenii care vin din alte domenii pot adăuga valoare unei organizații sau companii de tehnologie tocmai datorită experienței lor. Nu vei fi doar un programator fiind deja ești un asistent medical, profesor  sau economist.

Oamenii care fac această reconversie profesională caută de obicei o companie care operează într-un domeniu similar cu cel dinainte. De exemplu, doctori sau asistente care învață programare pot cu ușurință  să găsească un job de tipul Health Tech. Același principiu se aplică și dacă ești în zona financiară sau vânzări, acum aproape orice domeniu are aspectul de tehnologizarea chiar dacă nu este atât de vizibil la prima vedere.

Există și varianta de a deveni programator într-un domeniu de care ești pasionat precum jocurile video sau pariuri sportive online NetBet. Cine oare ar fi mai calificat să facă un astfel de serviciu mai eficient decât cel care îl folosește în timpul liber de plăcere?

Nu-ți subestima experiența de până acum și mediul din care vii, acestea pot adăuga multă valoare carierei tale. Îți recomandăm un site precum Jooble pentru a-ți face o idee ce joburi se caută în afară mai ales că trăim în epoca work from home/ remote în care poți lucra pentru o companie din America din propria sufragerie.

Pregătirea pentru programare

Când vrei să începi să înveți programare, ai de obicei trei variante. Poți învăța singur folosind resursele de pe internet, să faci o facultate de profil în domeniu sau să te înscrii la un bootcamp de codare/ cursuri intensive.  

Studiul individual este excelent dacă ești genul de persoană poate învăța singur un domeniu complet nou. Nici varianta cu facultatea de profil nu este deloc rea mai ales că acum multe cursuri se pot face la distanță.

Cu toate acestea, dacă nu vrei să te dedici unei diplome care durează 4 ani, există alternative. 

Un bootcamp de codare este o metodă de educare alternativă pe termen scurt pentru a învăța partea fundamentală a oricărui domeniu tech, incluzând aici programarea web și cea de tip software. 

Mai sunt multe de zis aici dar ca să încheiem pe o notă practică, îți recomandă aplicațiile online de codare Sololearn, Mimo și Programming Hub care sunt o metodă fantastică de a te familiariza cu programarea și de a o exersa oriunde. 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți