8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

O casă și o anexă în care erau depozitate furaje, distruse de un incendiu izbucnit la Găneasa

- Advertisement -

Un incendiu la o casă, care apoi s-a propagat și la o anexă gospodărească, a izbucnit sâmbătă seara în comuna Găneasa, pentru stingerea acestuia intervenind la fața locului pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Flăcările au mistuit aproape totul în calea lor, printre bunurile care s-au făcut scrum fiind și aproape șapte tone de furaje.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, a declarat că la sosirea echipajelor de salvatori acoperișul locuinței, tavanele din două camere de locuit ale casei și anexa gospodărească, în care erau depozitate furaje, ardeau generalizat.

„Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, salvatorii au acționat aproximativ trei ore. În urma incendiului au ars aproximativ 60 de metri pătrați de acoperiș, tavanul din două camere, pe o suprafață de circa 40 de metri pătrați, o anexă gospodărească și cel puțin șapte tone de furaje”, a spus reprezentantul ISU.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum defect sau deteriorat.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, care se pot solda cu victime sau pagube materiale importante, pompierii olteni reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coșurile de fum: coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de persoane specializate şi autorizate; în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce pot fi surse de aprindere, mai ales dacă în zonă sunt materiale combustibile; coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți