22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Acces special în Primăria Balș. Prioritate au vaccinații sau persoanele cu rezultat negativ la teste și care au trecut prin boală

- Advertisement -

Începând de luni, 25 octombrie, accesul în instituțiile publice se face în condiții speciale pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, iar printre acestea se numără și Primăria orașului Balș. Astfel, din această săptămână în instituția administrativă din localitatea de pe malul râului Olteț persoanele care s-au vaccinat, arată un test negativ al unui test RT-PCR sau rezultat negativ certificat al unui test rapid, precum și cei care au trecut prin boală.

„Având în vedere măsurile care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, vă comunicăm că accesul în Primăria orașului Balș se poate face, potrivit legii, în condiții speciale. Accesul persoanelor este permis doar celor care: fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore; care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat remis de administrația locală.

Potrivit aceluiași comunicat, prin excepţie, se asigură accesul cetăţenilor la serviciile publice oferite, în situaţii urgente (de exemplu: eliberare certificat de deces, certificat de naştere şi altele asemenea) şi persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecţia COVID-19, prin organizarea activităţii în mediul on-line, în spaţii deschise, la ghişee dispuse direct în exteriorul clădirilor sau în orice alte condiţii care să asigure respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți