18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ziua Armatei, sărbătorită în cadru restrâns la Slatina. Doar câteva autorități prezente la statuia Ecaterinei Teodoroiu

- Advertisement -

Monumentul „Ecaterina Teodoroiu” de la intrarea în municipiul Slatina dispre Craiova este deja locul consacrat în care se desfășoară ceremonia dedicată Zilei Armatei Române, sărbătorită anual pe 25 octombrie. Având în vedere starea de alertă în contextul actual, și în acest an evenimentul s-a desfășurat cu respectarea strictă a regulilor de distanţare fizică şi purtarea obligatorie a măştii de protecţie, conform reglementărilor privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activitățile s-au desfășurat într-un cadru restrâns cu participarea a doar câteva autorități locale și județene. Printre cei prezenți au fost prefectul de Olt Florin Homorean, vicepreședinții Consiliului Județean Olt, Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, viceprimarul municipiului Slatina, Gigi Vîlceleanu, șefi ai instituțiilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, conducerea româno-americană a Bazei Militare 99 din comuna Deveselu, precum și alte cadre militare în rezervă și retragere și reprezentanți ai unor instituții deconcentrate oltene.

După un scurt ceremonial religios ținut de un sobor de preoți din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților pentru pomenirea eroilor căzuți la datorie pe pământ strămoșesc sau departe de țară, prefectul de Olt Homorean și locotenent colonel Tomiță Crăciun Teau, comandantul Garnizoanei Slatina, au rostit scurte alocuțiuni despre semnificația Zilei Armatei. Momentul a fost urmat apoi de depunerea de coroane și jerbe de flori la statuia Ecaterinei Teodoroiu pe cântece patriotice interpretate de Fanfara de estradă Lyra Band a Primăriei Slatina.

Din cauza restricțiilor, parada gărzii de onoare a lipsit din cadrul manifestărilor organizate anul acesta de autorități. Manifestări dedicate Zilei Armatei Române au avut loc, tot în cadru restrâns, și în alte localități oltene, printre acestea fiind și municipiul Caracal.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți