6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenzi în cuantum de 20.000 de lei pentru oltenii găsiți în spații publice sau magazine, fără a avea certificatul verde COVID

- Advertisement -

Polițiștii, împreună cu jandarmi din Olt, dar și cu polițiști locali din Slatina, sub autoritatea Prefecturii Olt, au intensificat în ultima zi activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Coronevirus, în contextul noilor reglementări legislative intrate în viagoare de la începutul acestei săptămâni. Și cum certificatul verde COVID trebuie acum prezentat de olteni pentru a putea intra în spațiile publice și chiar unele comerciale, nu toți l-au avut la îndemână și astfel șase persoane au fost amendate cu nu mai puțin de 20.000 de lei. Dacă persoanele fizice au primit contravenții cuprinse între 500 și 2.500 de lei, amenda pentru persoanele juridice în cazul neprezentării certificatului digital a putut ajunge și la 10.000 de lei.  

În ultimele 24 de ore, oamenii legii au verificat persoanele aflate în izolare sau carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

Peste 200 de forțe de ordine au participat la misiuni, fiind controlate 68 de societăți comerciale, precum şi 85 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate și verificate aproximativ 4.500 de persoane.

69 de sancțiuni contravenționale la Legea 55 din 2020, în cuantum de 23.750 de lei, au fost aplicate pentru abaterile constatate, 63 dintre acestea fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 3.750 de lei, și șase pentru nerespectarea măsurilor privind participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite interdicții/restricții, în valoare de 20.000 de lei.

„Încălcarea obligației de a prezenta Certificatul Verde pentru anumite activități, se sancționează cu amendă între 500 și 2.500 de lei, pentru persoanele fizice. Pentru persoanele juridice, care nu respectă obligația de verificare a certificatului digital, sancțiunea este cuprinsă între 2.000 de lei și 10.000 de lei”, se araă într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Sursa citată mai arată că verificările au vizat, de asemenea, respectarea de persoanele fizice a măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție și a restricțiilor pivind libera circulație în intervalul orar 22:00 – 05:00.  „Reamintim faptul că nerespectarea prevederilor referitoare la portul măștii de protecție se sancționează, conform Legii 55 din 2020, cu amenda între 500 și 2.500 de lei. Totodată, cu aceeași amendă se sancționează și nerespectarea prevederilor referitoare la restricțiile de circulație a persoanelor”, se mai precizează în comunicatul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți