Trei drumuri județene reabilitate și două poduri construite în Olt, prin Proiectul „Anghel Saligny”. Oprescu cere Guvernului 200 de milioane lei

Trei drumuri județene și două poduri din comunele Cungrea și Schitu ar urma să fie reabilitate și modernizate în viitorul apropiat pentru aceste cinci proiecte Consiliul Județean Olt solicitând 200 de milioane lei Guvernului României. Investițiile se vor derula prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, care este cunoscut și ca Programul Național de Dezvoltare Locală 3, județul încadrându-se cu toată această sumă în acest program, anunțul fiind făcut joi de Marius Oprescu, președintele CJ Olt, la sfârșitul ședinței ordinare a instituției administrative de la finele lunii octombrie.

„Astăzi (joi n.r.), am aprobat indicatorii tehnici, conform ordonanței Proiectului «Anghel Saligny». Este vorba de cinci proiecte: reabilitare și modernizare a trei drumuri județene și două poduri, unul la Schitu, unul la Cungrea, iar în total devizele pe care le depunem sunt aproximativ de 200 de milioane lei. Conform ordonanței, suma minimă pentru fiecare județ este de 145 milioane, deci mare parte dintre proiecte ne vor intra cu siguranță, în funcție de calculul punctajului și creditele de angajament disponibile la nivel de Ministerul Dezvoltării, probabil, vom încerca să băgăm și diferența, pentru că 200 de milioane nu e o sumă mare pe care noi o cerem. Am încercat să ne facem un punctaj și cred că ne încadrăm cu toată această sumă. Pentru Consiliul Județean Olt, alte proiecte pe «Anghel Saligny» nu vom mai solicita. Bineînțeles, avem în vedere exercițiul bugetar pe anul financiar următor, deja am primit finanțare pentru studiul de fezabilitate pentru un drum județean pe care îl vom depune pe fonduri europene, am primit finanțare europeană pentru el”, a declarat președintele forului județean.

Marius Oprescu spune că unul dintre proiectele pentru care Consiliul Județean Olt solicită bani prin Programul „Anghel Saligny” este modernizarea Drumului Județean 643 Bobu – Voineasa – Balș, cel de-al doilea este „Modernizarea DJ 546 C Potcoava – Perieți”, iar un al treilea obiectiv este „Modernizarea DJ 703 C comuna Poboru (sat Cornățelu) – comuna Cungrea – comuna Verguleasa (sat Poganu)”. În suma de 200 milioane de lei sunt prinse, de asemenea, și două poduri noi din beton armat care vor fi construite pe Drumul Județean 703 D, în satul Spătaru al comunei Cungrea, și pe Drumul Județean 653, din comuna Schitu.  

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<