15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

De ce ar trebui să eviți sloturile atunci când joci la cazino

- Advertisement -

Jocurile de noroc sunt, fără îndoială, una dintre cele mai distractive alternative de petrecere a timpului liber. Mai mult, datorită ofertei extrem de generoase a unui număr mare de casino online, avem acum posibilitatea de a paria oricând, oriunde ne-am afla.

Cu toate acestea, există o capcană comună în care cad o mulțime de oameni: sloturile. În ciuda popularității de care se bucură, sloturile sunt asociate cu multiple dezavantaje.

În acest articol, îți vom expune cele mai relevante motive pentru care ar trebui să eviți acest tip de joc.

1.  Marginea casei este în dezavantajul jucătorilor

Cu siguranță ai mai auzit termenul de margine a casei. Acesta se referă la avantajul pe care cazinoul îl are la fiecare joc. Jocurile de masă, cum ar fi blackjack-ul sau ruleta, sunt atât de populare din cauza avantajului mai mare pe care îl au jucătorii. Dacă joci perfect, la blackjack ai putea avea cel mai mare avantaj statistic, ceea ce se traduce într-un câștig mai mare.

Deși nu poți să ai control total asupra lucrurilor,, marginea casei de aproximativ 0,5%, la blackjack, este destul de favorabilă. Ruleta, pe de altă parte, are un avantaj al casei care nu este la fel de favorabil – 5,45% pentru ruleta americană și jumătate pentru ruleta europeană – dar totuși nu este teribil.

Deși variază de la cazino la cazino și de la joc la joc, majoritatea sloturilor au un avantaj al casei de cel puțin 7%. Și, în unele cazuri, poate ajunge până la 15%. Când consideri că aveți puțină sau deloc influență asupra rezultatului jocului, aceste cifre încep să arate și mai rău.

Un alt lucru de luat în considerare atunci când vine vorba de șansele de câștig la sloturi este că este mai greu să „ai noroc”, deoarece faci atât de multe rotiri într-o perioadă scurtă de timp. În timp ce un avantaj al casei de 10% ar putea să nu însemne prea mult pe parcursul a cinci rotiri, pe parcursul a 100 de rotiri, este mult mai probabil ca lucrurile să se schimbe, ceea ce înseamnă că vei pierde bani.

2.  Sloturile provoacă dependență

Sloturile sunt proiectate cu obiectiv clar: acela de a menține jucătorii pentru cât mai mult timp angajați în rotiri. Acesta nu este un mit sau un secret al industriei cazinourilor. Din contră, este bine cunoscut și nu este ascuns de producătorii acestor jocuri.

Studiile au arătat că jucătorii care preferă să joace sloturi pe bani reali devin dependenți de gambling de aproape trei ori mai repede decât cei care pariază la jocuri de masă sau sport. Acesta este un număr destul de semnificativ atunci când ne gândim că este nevoie de doar trei ani pentru ca oamenii să devină dependenți de jocurile de masă pe care le joacă în mod regulat.

De ce devin jucătorii dependenți de sloturi? În primul rând, sunt atrași de rezultate instantanee. Fiecare rotire durează doar câteva secunde și de fiecare dată știi că există șansa de a câștiga un premiu mare, chiar dacă această șansă nu este tocmai realistă. Această lipsă a unei întârzieri reale între rotiri înseamnă că nu ai niciodată o pauză și trebuie să depui efort individual pentru a încheia jocul.

Cei care devin dependenți de sloturi explică adesea că au căzut într-o stare aproape de transă în timp ce se uitau la ecran și apăsau butonul. Și în multe feluri, nici măcar nu poți da vina pe jucător.

Exemplul cel mai relevant al modului în care sloturile sunt proiectate astfel încât să provoace dependență vine de la un specialist din industrie care explică mecanismul prin care sloturile îi fac pe jucători să continue jocul chiar și atunci când pierd. Cum? Prin mecanismul în care funcționează, sloturile construiesc încet un „pot” mic (fără să știe jucătorul) alcătuit dintr-un procent mic din fiecare pierdere. Apoi, după un șir de pierderi, slotul îl răsplătește pe jucător dând înapoi o parte din acei bani.

3.  Lipsa unei strategii

Unii jucători ar putea argumenta că dețin controlul asupra sloturilor, încercând să apese butonul la momentul potrivit. Cu toate acestea, nu ne putem imagina că cineva a reușit vreodată să facă asta cu succes. Seamănă cu adevărat mai mult cu o serie de monede în care cineva îți ia, încet dar sigur, banii din portofel.

Loteria, alte jocuri video de cazinou precum Big 6, Keno și altele, demonstrează că există o piață pentru jocuri care nu necesită strategie și care lasă totul pur și simplu la voia întâmplării. Singura întrebare este legată de faptul că, dacă nu poți tu să controlezi jocul, oare cazinoul poate?

4.  Jocul favorit al cazinoului

În sport (și în război, de fapt) există o teorie care spune că orice mișcare pe care adversarul tău nu dorește să o faci este cea pe care ar trebui să o faci de fapt. Reversul este, de asemenea, adevărat: dacă adversarului tău îi place ceea ce faci, probabil că nu este în interesul tău.

Dacă iei în vedere faptul că sloturile aduc mai mult de 80% din venituri cazinourilor, atunci este clar în favoarea cui este acest tip de joc. Oricât de mare sună acest procent de 80%, încearcă să vezi lucrurile dintr-o perspectivă financiară și vei observa că vorbim de miliarde de dolari.

Desigur, la cazinouri nu există jocuri care să pună de fapt șansele în favoarea jucătorului, dar marginea casei, combinată cu volumul mare de runde, face ca sloturile să fie foarte profitabile pentru cazinouri.

Concluzie

Data viitoare când vizitezi un cazino, amintește-ți că nu toate jocurile sunt la fel. Dacă reușești să te pui în poziția de a avea succes, îți va fi mult mai ușor să câștigi bani decât dacă alegi din start un joc care te defavorizează.

Dacă nu poți rezista să tentației de a juca sloturi, asigură-te că nu te prinzi transformând 10 rotiri în 100 de rotiri. Lucrurile pot desfășura rapid și cel mai bine este să faci pauze pentru a evita să-ți cheltuiești toți banii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți