10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

O femeie de 89 de ani, din Văleni, a scăpat cu viață după ce casa i-a fost distrusă de un incendiu puternic

- Advertisement -

Un incendiu devastator a cuprins, vineri noaptea, o locuință din comuna Văleni, proprietara acesteia, o bătrână de 89 de ani, scăpând din fericire cu viață.

Pompierii Gărzii Stoenești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au fost solicitați să intervină la fața locului, în sprijinul militarilor acționând și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Stoicănești, cu o autospecială de stingere.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, la sosirea echipajelor de salvatori, locuința, compusă din trei camere, ardea generalizat.

„Proprietara casei, în vârstă de 89 de ani, nu prezenta urme de traumă și nu a necesitat îngrijiri medicale. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat mai bine de trei ore. În urma incendiului, locuința și bunurile din acesta au fost distruse”, a spus reprezentantul ISU.

În urma cercetărilor, pompierii au stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Pentru a evita producerea unor incendii, în urma cărora se pot înregistra victime sau pagube materiale importante, reprezentanții ISU Olt reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coșurile de fum:

– coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate premergător sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie;

– coşurile de fum se prelungesc deasupra acoperişului cu 0,5 – 0,8 metri;

– în podurile caselor, coşurile de fum vor fi obligatoriu tencuite şi văruite, pentru a putea observa cu uşurinţă prezenţa unor fisuri prin care s-ar putea propaga flăcările spre materialele combustibile din construcţia acoperişului;

– coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşurilor;

– în spaţiul dintre coşuri şi planşee se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;

– la trecerea prin acoperişuri se va lăsa o distanţă de cel puţin 10 centimetri între faţadele exterioare ale zidăriilor coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişurilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți