10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Acțiune de amploare în trafic, timp de opt ore. Polițiștii rutieri din Olt au lăsat fără permis zeci de șoferi

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciului Rutier Olt şi cei ai structurilor rutiere au acționat fulger sâmbătă, începând cu ora 16:00 și până la miezul nopții de sâmbătă spre duminică, pe drumurile publice din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Nu puțin au fost abaterile constatate, iar peste zece șoferi, dintre care opt aflați în stare de ebrietate, au rămas pietoni pentru perioada următoare, permisele de conducere fiindu-le reținute.

„În urma activităților desfășurate în trafic, polițiștii au aplicat 44 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 25.620 de lei. Totodată, au fost reținute 13 permise de conducere, dintre care opt pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, două pentru nerespectarea regimului legal de viteză și trei pentru alte abateri. S-au retras și trei certificate de înmatriculare, iar oamenii legii au confiscat și cantitatea de 2,8 metri cubi de material lemos”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Totodată, polițiștii au constatat 12 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, zece fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat și două pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Șoferi amendați sau cu dosare penale, în urma infracțiunilor comise

Printre conducătorii auto cercetați de polițiști se numără un vitezoman, doi prinși la volan băuți bine, unul dintre ei neavând nici permis, și unul care transporta ilegal lemne.

Un bărbat din orașul Balș a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 644, în comuna Bobicești, fiind înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 135 de kilometri pe oră, pe un sector de drum cu limita de 50 de kilometri pe oră. Șoferul a fost amendat cu 1.305 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, pe o perioadă de 90 de zile.

Un alt bărbat, în vârstă de 33 de ani, din comuna Grădinile, a fost prins de polițisti în timp ce conducea un autoturism în comuna Grădinile, având o concentrație alcoolică de 0,88 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, un bărbat de 48 de ani, din comuna Stoicănești, a fost depistat de polițisti în timp ce conducea un autoturism în localitate, având o concentrație alcoolică de 0,63 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe.

Și un bărbat de 39 de ani, din municipiul Slatina, a fost identificat de polițisti, în comuna Brâncoveni, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2,79 metri cubi de material lemnos fără a deține aviz de însoțire. Acesta a fost amendat cu 1.000 de lei, materialul lemnos fiind predat Ocolului Silvic Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți