7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

700 de amenzi aplicate de polițiștii olteni într-un singur weekend. Dosar penal pentru un șofer băut prins pe o stradă din Slatina

- Advertisement -

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au aflat la datorie și la sfârșitul săptămânii trecute, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică și  prevenirea accidentelor rutiere, acționând cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În urma abaterilor, oamenii legii au aplicat 700 de sancțiuni contravenționale de peste 200.000 de lei, iar aproximativ 80 de conducători auto au rămas fără permis. Sunt și 20 de infracțiuni constatate, una dintre ele fiind comisă de un șofer care era într-o stare avansată de ebrietate și conducea o mașină pe o stradă din Slatina.

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că în perioada 29 – 31 octombrie au fost reținute, în total, 76 de permise de conducere, dintre care 24 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat, 32 pentru depășirea limitei de viteză și 20 pentru alte abateri, fiind retrase și 11 certificate de înmatriculare.

Totodată, s-au constatat 20 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 12 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, șase pentru conducere fără permis și două pentru alte abateri.

Șoferul depistat băut la volan este din municipiul Slatina. „Duminică, polițiștii din cadrul Poliției Slatina, au depistat un slătinean de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Crișan, din localitate, având o concentrație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe”, a spus reprezentantul IPJ.

Tot în aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia, au identificat un bărbat de 31 de ani, din comuna Obârșia, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 136, în localitate, fără a poseda permis de conducere. Pe numele său s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți