10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltenii continuă să nu poarte masca de protecție. Forțele de ordine au amendat peste 250 în două zile

- Advertisement -

Poliţiştii din Olt, împreună cu jandarmi și polițiști locali, sub autoritatea Prefecturii, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în contextul noilor reglementări legislative. În doar două zile, infracțiunile comise de olteni nu au întârziat să apară și peste 250 dintre ei, pentru că nu purtau mască, deși acest lucru este obligatoriu în toate spațiile, fie că vorbim de cele deschise, fie de cele publice sau private, valoarea totală a amenzilor fiind de aproape 19.000 de lei.    

Potrivit unui comunicat remis de Poliția Olt, s-au verificat persoanele aflate în izolare sau carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

„La controalele desfășurate au participat peste 250 de forţe de ordine, fiind verificate 154 de societăți comerciale, precum şi 210 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate și verificate aproximativ 4.500 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 259 de sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020, în valoarea totală de 18.600 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală”, se arată în comunicat.

Oamenii legii continuă să recomande cetățenilor că trebuie să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Coronavirus, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți