Autocisternă încărcată cu hidroxid de sodiu, răsturnată între Dăneasa și Radomirești. Trafic blocat pe DN 6 – E 70, pentru a fi repusă pe roți

UPDATE: Puțin după ora 22:00 a nopții de miercuri, autocisterna cu sodă caustică era ridicată și repusă pe carosabil, pe roți, urmând să fie tractată într-o zonă sigură. Nu au fost înregistrate evenimente pe timpul operațiunilor de ridicare și repunere pe roți, spune Alin Băsășteanu de la ISU Olt. Totodată, de la aceeași oră, potrivit reprezentantului IPJ, traficul a fost reluat pe ambele sensuri de mers ale drumului.

Știrea inițială: Miercuri seară, pentru o perioadă de aproximativ două ore, cu începere de la ora 17:00, traficul rutier va fi blocat total pe Drumul Național (DN) 6 – European (E) 70, la kilometrul 153 + 400 metri, între comunele Dăneasa și Radomirești, unde se acționează pentru repunerea pe roți a unei autocisterne, încărcată cu 12 tone de sodă caustică, care, în dimineața aceleiași zile, în jurul orei 07:00, s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Polițiștii rutieri recomandă tuturor conducătorilor auto care tranzitează acest tronson de drum, în intervalul de timp menționat, următoarele rute alternative: pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, ruta- Caracal – VO6G – Corabia – Turnu Măgurele – Roșiori de Vede; pentru restul categoriilor de autovehicule, ruta Drumul Național 6 – Drumul Județean 546 (Sprâncenata) – Drumul Comunal 116 (Radomirești) – Drumul Județean 653 (Radomirești) – Drumul Național 6.

Pompierii, prezenți la fața locului

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, echipaje de pompieri din cadrul Gărzii Stoenești și Detașamentului Slatina, cu o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, o autospecială pentru protecție CBRN ( Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear ) și o autospecială pentru primă intervenție, sunt și acestea prezente în zona localității Dăneasa, pentru a asigura măsurile de prevenire a situațiilor de urgență, pe timpul operațiunilor de repunere pe roți a autocisternei încărcate cu hidroxid de sodiu și răsturnată miercuri dimineață în afara DN 6 – E 70. La fața locului au fost prezenți și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Olt, pregătiți pentru a interveni în orice moment, în cazul în care apare vreo poluare.

Cum a avut loc accidentul

Cu privire la evenimentul rutier în care autocisterna ce transporta sodă caustică a fost implicată, acesta s-a produs la ora 06:43, iar polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost solicitați să intervină în urma unui apel la 112.

„La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt, care, din primele verificări, au constatat faptul că o autocisternă, în care se afla doar șoferul, s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma evenimentului, conducătorul auto, cetățean bulgar, în vârstă de 52 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Municipal Caracal. Acesta nu se afla sub influența băuturilor alcoolice la momentul producerii accidentului”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ.

În cauză, oamenii legii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<