18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Ministerul Dezvoltării a anunțat construirea de creșe noi în Slatina și Caracal. Lucrările încep în primăvara 2022

- Advertisement -

Ministerul Dezvoltării a transmis marți că Programul național de construcție de creșe noi al Guvernului este cu un pas mai aproape de demararea lucrărilor de construcție. S-a aprobat deja construirea primelor 43 de creșe în țară, iar două dintre acestea vor fi și în județul Olt, una în municipiul Slatina și una în municipiul Caracal. Cseke Attila, ministrul Dezvoltării a semnat deja ordinul prin care au fost aprobate investițiile, astfel că poate fi demarată procedura de achiziție publică pentru identificarea constructorilor și, în primăvară, când vremea va permite, pot începe primele construcții.

Primele 43 de creșe noi, potrivit Ministerului Dezvoltării, vor fi construite în următoarele localități: Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Beiuș, Bistrița, Brăila, Botoșani (două creșe), Calafat, Caracal, Caransebeș, Călărași (două creșe), Câmpina, Câmpulung Moldovenesc, Dorohoi, Drobeta Turnu Severin (două creșe), Fălticeni, Gherla, Huși, Lugoj, Marghita, Mediaș, Moreni, Motru, Oltenița, Oradea, Petroșani, Pitești (două creșe), Ploiești, Reșița, Salonta, Săcele, Slatina, Sighetu Marmației, Suceava, Tecuci, Târgu Secuiesc, Târnăveni, Turda și Sectorul 2 al municipiului București.

Ministerul Dezvoltării construiește creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber. Finanțarea construcției creșelor este asigurată, în proporție de 100%, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Potrivit ministrului Cseke Attila, termenul pentru depunerea cererilor și a documentației justificative a fost prelungit cu 30 de zile, pentru a permite construcția unor creșe noi, moderne, și în municipiile unde administrația publică locală nu a depus cerere în acest sens sau nu a completat documentația necesară.

sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți