19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Acoperișul unui bloc de locuințe din Slatina, cuprins de un incendiu puternic

- Advertisement -

UPDATE 3: În urma cercetărilor efectuate, salvatorii au stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului folosirea unei lămpi cu combustibil gazos, fără respectarea normelor, pe timpul unor lucrări de refacere a hidroizolației la blocul de locuințe al cărui acoperiș a fost cuprins de flăcări.

UPDATE 2: Datele pompierilor arată că incendiul s-a manifestat la acoperișul unui bloc, regim parter și patru etaje. Au ars aproximativ 120 de metri pătrați de acoperiș și a fost afectat un apartament, aflat la etajul 4, din cauza apei refulate pentru stingerea incendiului. Accesul locatarilor în apartamente a fost permis.

UPDATE: Incendiul a fost lichidat în jurul orei 20:15, iar salvatorii continuau să lucreze pentru îndepărtarea efectelor negative.

„La locul evenimentului au acționat pompierii Detașamentului Slatina, cu trei autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime, o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD, un autocamion și un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nucelar). În sprijinul pompierilor au acționat și echipaje din cadrul IPJ și IJJ și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt”, spune Alin Băsășteanu de la ISU.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Intervenție în forță a pompierilor, vineri seara, la acoperișul unui bloc de locuințe de pe strada Arinului, din Cartierul Progresu’ al municipiului Slatina, care a fost cuprins de un incendiu de proporții.

După ora 19:00, incendiul se manifesta cu flăcări mari și degajări de fum, mai multe echipaje ale Detașamentului Slatina din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, în sprijinul cărora au venit și echipaje de polițiști, jandarmi, dar și de la Poliția Locală, intervenind la fața locului. Din fericire, nu sunt victime înregistrate, iar aproape 30 de persoane care locuiau în imobil au fost evacuate. Acestea nu prezentau probleme de sănătate.

Sursă foto: Slatina, orașul fermecat – Grup Facebook

„Incendiu acoperiș bloc de locuințe, în municipiul Slatina, strada Arinului. Se acționează concomitent cu evacuarea persoanelor. Nu sunt victime, 28 de persoane au fost evacuate, fără a avea probleme medicale. Focarul incendiului a fost localizat. Suprafața afectată este de aproximativ 120 de metri pătrați de acoperiș”, declara Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU, în jurul orei 20:00 a serii de vineri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți