18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Peste o sută de sancțiuni aplicate de inspectorii de muncă din Olt, în octombrie. Amendă de 20.000 de lei unei firme de curierat din Caracal

- Advertisement -

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, luna trecută, nu mai puțin de 214 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice fiind construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură. Peste 250 de deficienți au fost constatate de inspectorii de muncă olteni, aceștia aplicând și peste o sută de contravenții, majoritatea fiind avertismente.  Una dintre amenzi a fost dată unei firme de curierat din Caracal, care avea un angajat fără forme legale.

Mai precis, în urma controalelor efectuate, angajații Inspecției Muncii au identificat 253 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 101 sancțiuni, din care 95 avertismente și șase amenzi în cuantum de 58.500 lei. Doar o persoană care desfășura muncă nedeclarată a fost identificată de inspectorii de muncă, în octombrie, aceasta fiind la un angajator din Caracal, cu obiect activitate curierat, amenda aplicată fiind de 20.000 de lei.

Totodată, în cursul lunii trecute, către ITM Olt au fost comunicate și 14 evenimente, soldate cu 14 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

Cât despre cele mai frecvente deficiențe constatate de inspectorii de muncă acestea au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți