6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tablete, laptopuri și alte sisteme IT pentru ca elevii din Scornicești să poată învăța online

- Advertisement -

Daniel Tudor, primarul orașului Scornicești, a transmis vineri că s-a aprobat cererea de finanțare a proiectului „Dotarea unităţilor de învăţământ din oraşul Scorniceşti pentru asigurarea accesului elevilor la procesul de învăţare în mediul online”.  Cursanții a patru unități școlare din localitate ar urma să intre în posesia de tablete, laptopuri și alte sisteme IT care le sunt atât de necesare în contextul actual al pandemiei COVID-19, când în multe instituții de învățământ orele se desfășoară în online.

Proiectul a fost demarat acum aproape un an, spune edilul Tudor. „Prin acest demers, demarat în urmă cu aproximativ un an, mi-am dorit achiziționarea echipamentelor necesare pentru Școala Gimnazială «Bircii», Școala Gimnazială «Nicolae Coculescu», Şcoala Gimnazială «Gheorghe Popescu», dar şi pentru Liceul Tehnologic «Constantin Brâncoveanu». Printre altele, vorbim despre tablete de uz şcolar, laptopuri, sisteme desktop plus monitor, camere web şi de videoconferinţe, echipament proiecţie şi o tablă interactivă”, adaugă primarul din Scornicești.

Daniel Tudor mai declară că la ora actuală un alt proiect, la fel de important pentru urbea pe care o păstorește este cel axat pe „Consolidarea capacităţii unităţilor de învăţământ din oraşul Scorniceşti în vederea gestionării situaţiei de pandemie generată de virusul SARS-COV-2”. Prin implementarea acestui obiectiv autoritățile doresc achiziționarea de materiale sanitare specifice combaterii pandemiei Coronavirus, respectiv măști de protecție, mănuși, dezinfectanți și multe altele.

„Următorul pas în implementarea celor două proiecte îl reprezintă etapa precontractuală, şi anume licitaţia pentru produsele solicitate. Doar așa putem avea un învățământ sigur, sănătos, accesibil și de calitate, într-o perioadă grea și nedorită”, a mai precizat edilul orașului Scornicești.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți