14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii au dat amenzi de aproape 18.000 de lei oltenilor găsiți fără mască de protecție

- Advertisement -

Polițiștii din Olt, împreună cu jandarmi și polițiști locali, sub autoritatea Prefecturii, au continuat și în ultimele două zile să desfășoare activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în contextul noilor reglementări legislative. Sute de controale au avut loc în această perioadă, iar pentru neregulile constatate oamenii legii au dat amenzi de aproape 18.000 de lei la peste 180 de persoane care nu purtau mască de protecție.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt arată că în 48 de ore s-au verificat persoanele aflate în izolare sau carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

Peste 250 de forţe de ordine au participat la misiuni, fiind controlate 133 de societăți comerciale, precum şi 169 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate și verificate aproximativ 3.500 de persoane. Pentru abaterile constatate, s-au aplicat 186 de sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020, în valoarea totală de 18.100 de lei, dintre care 181 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în cuantum de 17.600 de lei și cinci pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea sau libera circulație, în valoare de 500 de lei.

„Polițiștii olteni recomandă cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație”, se artă într-un comunicat remis de Poliția Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți