17.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doi șoferi din Iancu Jianu, amendați de polițiști pentru că luau ilegal persoane la ocazie

- Advertisement -

Doi conducători auto din comuna olteană Iancu Jianu au fost amendați cu 2.000 de lei de polițiști, după ce în urmă cu o zi luau cetățeni la ocazie, neavând însă vreun act legal pentru a desfășura activități de transport persoane. Totodată, pentru următoarea jumătate de an aceștia nu mai au dreptul de a se folosi de mașinile pe care le au, acestea rămânând în această perioadă în curțile lor.

Unul dintre bărbați, în vârstă de 45 de ani, a fost depistat marți pe Drumul Județean 643, în comuna Călui, în jurul orei 10:50, iar celălalt, de 53 de ani, a fost oprit de polițiștii rutieri pe același tronson de drum, dar în comuna Oboga, o jumătate de oră mai târziu. Ambii efectuau transport de persoane, contra cost, cu un autoturism, fără a deține documente legale pentru desfășurarea unei astfel de activități.

„Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu 1.000 de lei fiecare, fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autoturismelor, pentru o perioadă de 6 luni de zile, dar și reținerea certificatelor de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Contravențiile au fost constatate de poliţiştii Serviciului Rutier Olt şi cei ai structurilor rutiere, din cadrul subunităților de poliție ale Poliției Olt, care în ultimele două zile au acționat pe drumurile publice din județ pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, precum și pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice.

„La activitățile desfășurate au participat zilnic, în medie, 40 de polițiști rutieri, ce au acționat, cu preponderență, pentru verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane și pentru combaterea neacordării priorității de trecere vehiculelor și pietonilor”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Potrivit sursei citate, cu această ocazie au fost controlate și verificate peste 500 de autovehicule, din care 184 de mijloace de transport persoane, fiind aplicate 151 de amenzi, în valoare totală de 65.685 de lei. Totodată, au fost reținute 29 de permise de conducere, dintre care 23 pentru depășirea limitei de viteză, două pentru neacordare de prioritate pietonilor și patru pentru alte abateri, fiind retrase și opt certificate de înmatriculare.

sursă foto: Internet

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți