8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Procent de vaccinare 0% în peste 20 de unități școlare din Olt. Cele mai multe sunt în comuna Sprâncenata

- Advertisement -

Este dezastru la nivelul a zeci de instituții de învățământ din județul Olt, având în vedere că în acestea gradul de vaccinare împotriva noului Coronavirus în rândul dascălilor și a personalului auxiliar este de sub 60% în continuare. Așadar, și săptămâna viitoare mii de preșcolari și elevi olteni nu se vor duce fizic la grădinițe, școli primare, școli gimnaziale, licee, colegii și școli postliceale, urmând a sta acasă și a face cursuri online din fața tabletelor, laptopurilor, calculatoarelor sau a altor device-uri. Lista transmisă de Inspectoratul Școlar Județean către Ministrul Educației cuprinde unitățile de învățământ preuniversitar, cu personalitate juridică și structuri arondate, inclusiv palate ale copiilor, cluburile copiilor și cluburile sportive școlare.

Iar statisticile arată că din totalul de peste 400 de unități școlare oltene, inclusiv cele arondate, sunt în jur de 80 cu grad de vaccinare anti COVID a personalului de sub 60%, însă avem și aproximativ o sută în care rata de vaccinare a cadrelor didactice, a cadrelor nedidactice și a personalului auxiliar este de 100%. În județul Olt avem și situații mai aparte, cu unități de învățământ în care nici o persoană nu s-a imunizat împotriva virusului SARS-CoV-2, procentul fiind de 0%. În total sunt peste 20, iar cele mai multe sunt în comuna Sprâncenata, unde nu s-a vaccinat nimeni în șase din șapte instituții școlare existente în această localitate.    

Lista unităților de învățământ preuniversitar din județ, cu personalitate juridică și structuri arondate, și ratele de vaccinare ale personalului angajat

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți