11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

500 de lei, noul tarif care trebuie plătit pentru a recupera mașinile parcate neregulamentar în Slatina

- Advertisement -

Tarifele pentru recuperarea autoturismelor care sunt parcate neregulamentar pe partea carosabilă din municipiul Slatina vor crește după ce regulamentul privind activitatea de ridicare, transport, depozitare și restituire a vehiculelor urmează a fi modificat. Costul pe care un conducător auto a cărui mașină a fost ridicată va scoate din buzunare este cu 200 de lei mai mult decât până acum, tariful de recuperare crescând de la 300 de lei la 500 de lei.

Proprietarul unui autoturism are însă posibilitatea de a plăti mult mai puțin dacă este prezent în momentul în care îi este ridicată, fiind deja pe platforma de transport, taxa plătită fiind de 200 de lei. Astfel, vehiculul nu îi va mai fi transportat și depozitat în locul amenajat în curtea fostului Liceu Tehnologic „Ion Mincu” (Construcții) Slatina, parcarea aparținând Direcției Administrarea Străzilor și Iluminatului Public din cadrul Primăriei, iar pentru fiecare zi în care acesta rămâne aici o altă taxă ce va fi plătită este de 50 de lei.

Prin noul regulament se pot ridica și mașinile ce staționează neregulamentar pe locurile de parcare ce sunt stabilite pentru persoanelor cu handicap, în parcări de reședință, pe spațiile verzi sau scuaruri. Ca urmare a punerii în aplicare a deciziei municipalitatea dorește să descurajeze parcările neregulamentare efectuate de șoferi ce nu de puține ori blochează circulația rutieră în diverse zone ale Slatina sau poate blochează accesul pietonilor pe treceri și chiar în stațiile de autobuz pentru a putea în aceste mijloace de transport în comun.

Proiectul de hotărâre referitor la modificarea regulamentului privind activitatea de ridicare, transport, depozitare și restituire a vehiculelor parcate neregulamentar este în transparență decizională și va fi dezbătut într-o ședință publică a Consiliul Local Slatina, punerea lui în aplicare având loc, cel mai probabil, începând de anul viitor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți