11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

O ambarcațiune și 200 de kilograme de pește, confiscate în urma unei acțiuni a polițiștilor pe fluviul Dunărea și râul Olt

- Advertisement -

Polițiștii structurilor de ordine publică din Olt au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune în județ pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol. Misiunea a avut loc în zona fluviului Dunărea și a râului Olt, iar în urma acesteia s-au confiscat mai multe bunuri, printre care o ambarcațiune și 200 de kilograme de pește.  

Acțiunea polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean a avut drept scop combaterea faptelor asociate pescuitului ilegal, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea produselor piscicole, precum și asigurarea unor condiţii de piaţă corecte prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită și protejarea mediului înconjurător în judeţul Olt.

50 de polițiști, dar și zece jandarmi, au efectuat în zilele de 11 și 12 noiembrie 28 de controale, dintre care 14 în apele continentale, 12 pe linia transportului peştelui si a subproduselor din pește și două pe linia provenienței, depozitării și valorificării peștelui, produselor și subproduselor din pește. Iar în urma activităților desfășurate au fost constatate cinci infracțiuni, fiind ridicate în vederea confiscării 2.000 de metri de plase monofilament, o ambarcațiune și 200 de kilograme de pește.

120 de kilograme de pește, confiscate numai de la doi argeșeni

Cea mai mare cantitate de pește a fost confiscat în comuna Bălteni, unde au fost depistați doi bărbați, de 45 și 49 de ani, din județul Argeș, în timp ce transportau cu o autoutilitară cantitatea de  120 de kilograme de pește, specia fitofag. Argeșenii nu dețineau documente necesare care să ateste proveniența sau dreptul de a comercializa pește. Și în comuna Curtișoara a fost depistat un bărbat de 26 de ani, tot din județul Argeș, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de  55 de kilograme de pește, specia fitofag, fără a deține documente necesare care să ateste proveniența sau dreptul de a comercializa pește. În ambele situații fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui.

Totodată, în comuna Osica de Sus, a fost depistat un bărbat de 44 de ani, din localitate, în timp ce transporta cu un autoturism aproximativ 2.000 de metri de plase monofilament, o barcă pneumatică și 35 de kilograme de pește viu, diverse specii, fără a deține autorizație de pescuit. Pe numele său fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial fără autorizație și deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți