11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 100 de șoferi au rămas fără permis, în trei zile. Majoritatea erau vitezomani

- Advertisement -

Poliţiştii din Olt s-au aflat la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică și prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. Iar aceștia nu au fost puțini la număr, peste 600 dintre cei controlați fiind amendați cu peste 170.000 de lei. Sunt și peste o sută care au rămas fără permisul de conducere, majoritatea dintre ei fiind opriți în trafic după ce au apăsat prea tare pedala de accelerație.

„În urma activităților desfășurate în perioada 12 – 14 noiembrie au fost aplicate 656 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 171.230 de lei. Totodată, au fost reținute 113 permise de conducere, dintre care 16 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, 82 pentru depășirea limitei de viteză și 15 pentru alte abateri, fiind retrase și 25 certificate de înmatriculare”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Polițiștii olteni au constatat în cele trei zile și șapte infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, trei fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, două pentru conducere fără permis și două pentru alte abateri.

Prins la volan fără a avea permis, în Priseaca

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat un tânăr de 25 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 657, în comuna Priseaca, fără a poseda permis de conducere. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Avea o alcoolemie de aproape un miligram pe litru

O altă infracțiune a fost constatată de polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia. Un bărbat de 62 de ani, din comuna Vișina, a fost oprit în trafic pe raza localității, acesta conducând un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,92 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți