13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

45 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 și un deces, comunicate miercuri de autorități

- Advertisement -

Oficialii de la Centru au anunțat miercuri noile cifre privind cazurile de Coronavirus înregistrate și la nivelul județului Olt, în ultimele 24 de ore, iar în acest interval au fost alte 45 de persoane care s-au infectat. În total, de la începutul pandemiei, au fost nu mai puțin de 25.512 olteni care au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2 și, din păcate, 695 dintre ei au pierdut lupta cu boala, majoritatea având însă și probleme de sănătate grave. Un ultim deces a fost raportat de autorități în această zi.

Decesul 695 raportat este al unui bărbat, în vârstă de 55 ani, din mediul rural, care s-a prezentat luni, 15 noiembrie, în Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Caracal, în aceeași zi fiind și confirmat cu virusul ucigaș. Din nefericire, olteanul a murit la câteva ore după ce a ajuns la Urgențe Caracal, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator ireversibil la manevrele de resuscitare, și infecție COVID. Bărbatul nu era vaccinat împotriva Coronavirusului și avea ca și comorbidități insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA și obezitate morbidă.  

Cifrele autorităților arată că au fost în ultima zi și 13 pacienți internați în spital, deja diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, care la retestare au avut același rezultat pozitiv.

Situația epidemiologică la zi

25.512 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

45 cazuri noi

23.361 cazuri vindecate de la începutul pandemiei

152 persoane internate în unități medicale

24 persoane internate în secțiile Anestezie și Terapie Intensivă, din care cinci intubate

1.320 persoane aflate în izolare la domiciliu

950 persoane aflate în carantinare la domiciliu

116.243 teste efectuate de la începutul pandemiei, 576 fiind în ultima zi

695 decese

În privința incidenței Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta este miercuri de 3,16 cazuri la mia de locuitori în județul Olt, fiind într-o scădere ușoară față de ziua anterioară.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți