2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Evenimente culturale cu prilejul Zilelor Municipiului Caracal, în această săptămână. Are loc premiera piesei de teatru „Peter Pan”

- Advertisement -

Deși pandemia de Coronavirus nu permite organizarea prea multor evenimente cu prilejul marcării a 483 de ani de atestare documentară a municipiului Caracal, autoritățile locale desfășoară totuși câteva manifestări în perioada 17 – 20 noiembrie 2021. Vor fi mai multe activități culturale în aceste zile constând în lansări de carte și vernisaj al unei expoziții de pictură, însă vor mai avea loc un spectacol folcloric și o piesă de teatru.

17 noiembrie 1538 este ziua în care Caracal a fost menționat pentru prima dată într-un hrisov, iar la 24 noiembrie 1994 Caracal a fost ridicat la rang de municipiu prin Legea 104 din 24 noiembrie 1994, fiind al doilea oraș din județul Olt.

„Cu ocazia împlinirii a 483 de ani de atestare documentară, în perioada 17 – 20 noiembrie vă invităm să vă lăsați pașii purtați de cărarea istoriei locale, de expresivitatea vizuală zonală, de cultura populară a Romanațiului și de arta spectacolului manifestată sub variate forme. Locul de desfășurare a evenimentelor este Teatrul Național Caracal”, se arată într-un comunicat remis de Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” din Caracal, unul dintre organizatorii evenimentelor

Sâmbătă, cu începere de la ora 11:00, cu ocazia Zilelor Municipiului Caracal, va avea loc și premiera unei piese de teatru pentru copii, accesul în sala de spectacole a Teatrului „Ștefan Iordache” fiind făcut în limita a 50% din capacitatea acesteia. Se va juca piesa „Peter Pan”, anunță organizatorii:          „Unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale copilăriei vine în zbor la Caracal și poposește pe scena Teatrului Național. Peter Pan este expresia bucuriei, a necunoscutului, a curiozității și a libertății – deci, a copilăriei. Povestea sa va prinde viață atât pe scenă, cât și în sufletele noastre, ale celor ce încă mai păstrează inocența și entuziasmul indiferent de vârstă”. Regia spectacolului este semnată de Florin Beciu, prețul unui bilet de intrare fiind de doar 10 lei și se pot achiziționa de miercuri până vineri, între orele 10:00 – 13:00, și sâmbătă când se joacă piesa de la agenția de bilete a Teatrului Național Caracal.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți