12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

VIDEO. 360 de kilograme de tutun mărunțit și foi, confiscate de polițiștii SICE Olt în urma a 45 de descinderi efectuate în județ

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat 45 de percheziții domiciliare în județ, vizate fiind locuințele unor persoane fizice și sediile unor firme de curierat. Descinderile au fost efectuate într-un dosar penal privind infracțiuni prevăzute de Codul Fiscal, în acesta fiind cercetate 15 persoane, care au fost conduse la audieri pentru a da explicații cu privire la acuzațiile aduse. 360 de kilograme de tutun mărunțit și foi au fost confiscate de oamenii legii, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de aproximativ 250.000 de lei.

Percheziţiile au fost desfăşurate în mai multe localități oltene, printre care municipiul Slatina, dar și comunele Rotunda, Redea, Băbiciu, Sprâncenata și Bucinișu, polițiștii SICE beneficiind și de sprijinul poliţiştilor structurilor de investigații criminale, ordine publică și arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul IPJ Olt.

„În fapt, în perioada 2020 – 2021, 15 persoane fizice, din județul Olt, ar fi cultivat sau cumpărat tutun foi, pe care ulterior l-ar fi mărunțit și vândut, prin intermediul unor firme de curierat, fără a plăti accizele aferente. În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate 60 de kg de tutun mărunțit și 300 de kg de tutun foi, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 250.000 de lei, bugetului consolidat”, a declarat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al Poliției.

Sursa citată mai spune că toate cele 15 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în baza unor mandate de aducere, pentru a fi audiate.

Potrivit aceluiași Cristian Grigorescu, descinderile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kilogram tutun de fumat”, prevăzute de Codul Fiscal.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți