10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Actori mari pe scena Festivalului de Teatru „Acasă la Eugen Ionescu” de la Slatina. Printre ei Marius Bodochi, George Mihăiță și Tudorel Filimon

- Advertisement -

Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din municipiul Slatina este timp de șase zile gazdă a celei de-a zecea ediții a Festivalului de Teatru „Acasă la Eugen Ionescu”, pe scena instituției culturale fiind așteptați să urce actori locali, dar și mari actori ai teatrului românesc, iar aici îi amintim, printre alții, pe Marius Bodochi, George Mihăiță, Tudorel Filimon, alias „Nea Popa” din serialul „La Bloc”, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Marius Gîlea și Ana Odagiu.

24 – 29 noiembrie este perioada în care Primăria și Consiliul Local Slatina, Asociația Culturală Center Inter Art. Centrul Internațional de Artă România și Centrul Cultural „Eugen Ionescu” au pregătit multe suprize pentru iubitorii de teatru.

Maratonul spectacolelor este deschis miercuri, 24 noiembrie, la ora 18:00, de piesa „Toți banii merg la Lola”, realizat de Asociația Culturală Olt Artis, textul și regia Nicolaie Tony Dincă, în interpretarea actorilor Eva Moise, Milică Marian Costea, Aurelia Dincă, Cristi Călătoru, Ionela Mateșică, Luigi Marian Dumitrescu/Marius Boldoi, Sorina Preduț, Larisa Zorlescu, Paul Bălășcan, Tony Dincă și Mihai Firoiu.

Joi, de la ora 16:00, în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” va avea loc vernisajul unei expoziții de artă fotografică urmat de salonul de carte la care vor fi lansate cărți semnate de autorii Nicolae Coande, poet și eseist, membru al Uniunii Scriitorilor din România; George Smarandache, scriitor, poet și dramaturg; Aurel Furtună, scriitor și poet, și Nicolaie Tony Dincă, scriitor, poet și dramaturg. Tot pe 25 noiembrie, dar cu începere de la ora 18:00, pe scena Centrului Cultural din Slatina, iubitorii de teatru îl vor putea vedea pe Marius Bodochi și pe Arlinda Morava în spectacolul „Salieri”, scenariul și regia fiind semnate de Marcel Top.

Vineri, 26 noiembrie, ziua în care s-a născut marele dramaturg cu origini slătinene Eugen Ionescu, al cărui nume îl poartă și festivalul de teatru, se va juca spectacolul „Ultimul Godot”, de Matei Vișniec, realizat de Asociația Culturală Iordache Art, în regia lui Remus Alexandru Iordache și în interpretarea actorilor Remus Alexandru Iordache și Corina Dașoveanu.

Pe 27 noiembrie, începând cu ora 18:00, este pus în scenă piesa „Reconstituirea unei vieți” cu George Mihăiță, un one-man show ce aparține Teatrului de Comedie din București. Duminică, tot de la ora 18:00, se joacă spectacolul „Soț de vânzare”, în regia lui Marius Gîlea, cu interpretarea actorilor Ana Odagiu, Maria Radu și Marius Gîlea.

Ultima seară a Festivalului „Acasă la Eugen Ionescu”, respectiv cea a zilei de luni, 29 noiembrie, vă prilejuiește întâlnirea cu alte mari nume ale scenei românești în spectacolul cu piesa „Avarul”, de Moliere, în regia lui Daniel Nițoi, în care joacă actorii Tudorel Filimon, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Vasile Filipescu, Jean Lemne, Daniel Nițoi, Anne-Marie Zaharia/Raluca Bădoiu, Oana Gabriela Drăghici/Mălina Tomoiagă, Mihai Niculescu/Tomi Cristin/Florin Kevorkian.

„Intrarea la spectacolele programate în datele de 25, 27, 28 și 29 noiembrie se face pe bază de invitații care vor putea fi procurate zilnic între orele 13:00 – 19:00 de la casieria Centrului Cultural «Eugen Ionescu», începând cu ziua de joi, 18 noiembrie, ora 13:00. Pentru spectacolele din datele de 24 și 26 noiembrie, respectiv „Toți banii merg la Lola” și „Ultimul Godot”, intrarea se face pe bază de bilete ce se pot achiziționa zilnic între orele 13:00 – 19:00 de la casieria Centrului până în ziua spectacolului”, se arată într-un comunicat remis de instituția culturală slătineană.

Potrivit sursei citate, numărul locurilor în sala de spectacole este limitat conform hotărârilor autorităților competente în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2: „Se vor respecta, obligatoriu, condițiile igienico-sanitare impuse de autorități: purtarea măștii, respectarea distanțării fizice, igienizarea mâinilor. La intrarea în sală spectatorii vor trebui să prezinte spre scanare certificatele COVID fără de care nu se poate intra la spectacole”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți