5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Percheziții în Corabia și Nicolae Titulescu. Anchetatorii, cercetări în urma comiterii unor infracțiuni de trafic de droguri și economice

- Advertisement -

47 de acțiuni operative sunt desfășurate miercuri de procurorii Direcției de Investigare a Infracționalității, Crimei Organizate și Terorism, în cadrul unei ample operațiuni efectuate cu sprijinul Jandarmeriei Române și a colegilor din inspectoratelor de poliție județene din mai multe județe. Inclusiv oameni ai legii din Inspectoratul de Poliție Județean Olt au venit în sprijinul Poliției Române și a DIICOT-ului, care fac descinderi și în patru locații din județ, două fiind în orașul Corabia și două în comuna Nicolae Titulescu, în dosare penale ce vizează infracțiuni de trafic de droguri și economice.

Scopul misiunilor anchetatorilor este destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave.

„Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT, împreună cu polițiștii, vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere. Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional”, se arată într-un comunicat comun al Poliției Române și DIICOT.

Potrivit aceleiași surse, sunt vizate, totodată, și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră. „Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Acțiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor și nu în ultimul rând protecția victimelor infracțiunilor”, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: Arhivă

 

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți