10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

125.000 de teste de salivă pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, distribuite instituțiilor de învățământ din Olt

- Advertisement -

Nu mai puțin de 125.000 de teste de salivă pentru depistarea noului Coronavirus au ajuns la sfârșitul acestei săptămâni în județ, toate fiind distribuite unităților școlare din Olt. Este doar prima tranșă de astfel de teste ce au fost distribuite institițiilor de învățământ oltene, pentru testarea gratuită a elevilor.

Directorii unităților școlare din județul Olt s-au prezentat sâmbătă pentru a ridica testele de salivă, potrivit lui Victor Iacobescu, șeful învățământului oltea, fiecare dintre aceste instituții primind câte două teste de copil.

„Am primit 125.000 de teste de salivă pentru depistarea COVID-19 vineri, iar sâmbătă, în intervalul orar 09:00 – 15:00, directorii unităților de învățământ au venit și le-au ridicat. Practic, fiecare școală a primit câte două teste pentru fiecare elev”, a declarat Victor Iacobescu, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt.

Majoritatea instituțiilor școlare din județul Olt au decis deja ca testele de salivă să fie date elevilor, părinții fiind cei care îi vor ajuta pentru a le putea efectua acasă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți