11.2 C
Slatina
vineri,10 mai,2024

Ultimele Articole

Prefectul Florin Homorean: „În Olt se vaccinează și de Ziua Națională a României”

- Advertisement -

Chiar dacă este zi declarată liberă prin lege, de 1 Decembrie cadrele medicale de la centrele de vaccinare anti COVID-19 se vor afla la muncă, programul acestora fiind unul normal. Mai mult chiar, la Corabia, va fi organizat Maratonul Unirii, centrul de la Complexul Sportiv „San Siro” din orașul de la malul fluviului Dunărea va fi deschis timp de 24 de ore, persoanele având la dispoziție, pentru a se imuniza, vaccinurile Pfizer și Johnson & Johnson.  

„În Olt se vaccinează şi de Ziua Națională a României. Miercuri, 1 decembrie, celebrăm Ziua Națională a României. Marcăm un moment istoric unic, de o însemnătate deosebită pentru noi – românii – nu doar prin arborarea drapelului ori ceremonii oficiale, ci și prin vaccinarea împotriva noului Coronavirus. Maratonul Unirii va fi organizat la Centrul de vaccinare «San Siro» din Corabia în data de 1 Decembrie 2021. Centrul de vaccinare va fi deschis 24 de ore, iar pentru imunizare vor fi utilizate vaccinurile Pfizer-BioNTech și Janssen (Johnson & Johnson)”, a declarat Florin Homorean, prefectul județului.

Celelalte centre de vaccinare din județ deschise populației vor funcționa în program normal, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Tot pe 1 Decembrie o echipă mobilă de vaccinare se va deplasa în comuna Mihăești.

Reprezentantul Guvernului României în teritoriu mai spune că, în preajma Zilei României, sunt și alte localități în care se va vaccina împotriva virusului ucigaș SARS-CoV-2 prin echipa mobilă, respectiv 30 noiembrie – Ianca, 2 decembrie – Giuvărăști, Ianca (sat Potelu), 3 decembrie – Brastavățu (sat Cruşov), Vișina, Traian, 4 decembrie – Rusănești și 5 decembrie – Urzica.

„Eroii ultimilor doi ani sunt cei care îmbracă haina medicală. Haideți să omagiem lupta lor împotriva pandemiei prin prezentarea la un centru de vaccinare în vederea imunizării împotriva virusului SARS-CoV-2! Împreună învingem pandemia!”, a adăugat prefectul de Olt Homorean.

Care este situația vaccinărilor până acum

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au transmis miercuri că, de la debutul campaniei de vaccinare împotriva noului Coronavirus și până la această dată, în județ au fost repartizate 255.300 doze de vaccin, toate acestea fiind distribuite centrelor oltene. De când a început și administrarea celei de-a treia doză de vaccin anti COVID-19, fie cu produsul biologic Pfizer, fie cu Moderna, sunt peste 22.000 de olteni care s-au vaccinat cu doza booster ce este făcută la cel puțin șase luni de la rapel în urma imunizării cu Pfizer, Moderna, AstraZeneca și chiar Janssen.

Numărul de persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 cu produsele biologice: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson în ultima zi – 1.323.

Număr doze de vaccin realizate până în data de 30 noiembrie – 253.341.

Doza I – 105.571 (92.782 Pfizer, 7.030 Moderna și 5.774 AstraZeneca);

Doza II – 95.722 (83.795 Pfizer-BioNTech, 6.594 Moderna și 5.318 AstraZeneca);

Doza III – 22.597 (21.275 Pfizer și 1.322 Moderna);

Număr doze administrate cu produsul biologic Janssen – 29.451.

253.341 doze realizate, din care:

197.852 persoane vaccinate cu produsul biologic Pfizer-BioNTech;

14.946 persoane vaccinate cu produsul biologic Moderna;

11.092 persoane vaccinate cu produsul biologic AstraZeneca;

29.451 persoane vaccinate cu produsul biologic Johnson & Johnson.

Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, în ultima zi – 0.

Numărul total de reactii adverse inregistrate la nivelul centrelor de vaccinare de la debutul campaniei de vaccinare anti COVID-19: 39 reacții, dintre care 20 reacții generale – etapa I, zece reacții adverse – etapa a II-a și nouă reacții adverse – etapa a III-a.

sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți