17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Nicolae Titulescu, salvat din ștreang de polițistul din localitate și doi vecini. A transmis în direct pe Facebook când a încercat să se spânzure

- Advertisement -

Deși ziua de 1 Decembrie ar trebui să fie prilej de distracție pentru toți românii, există însă și persoane nefericite în această zi, iar printre acestea am putea spune că este și un bărbat de 50 de ani, din comuna Nicolae Titulescu, care a vrut să-și pună capăt zilelor, filmându-se și transmițând totul LIVE pe pagina sa de Facebook.

În imagini se vede cum acesta stă de vorbă în fața camerei, spunând mai mult sau mai puțin motivul pentru care a decis să recurgă la acest gest necugetat, bea alcool dintr-un pahar, ba chiar fumează și o țigară. Apoi, acesta își atârnă gâtul de o funie legată de grida de la podul casei și se spânzură. La un moment dat, pare chiar că vrea să se salveze, însă nu mai reușește acest lucru, iar cei care intervin și îl scapă din ștreang, tăind funia cu un cuțit sunt șeful postului de poliție din localitate, ajutat de doi vecini ai bărbatului. Au văzut ce se întâmplă cu acesta în transmisia de pe Facebook, l-au dat jos și l-au dus într-o cameră, unde îl așează pe un pat și încep să-l resusciteze, între timp fiind alertate mai multe echipaje de prim ajutor.

Paramedici SMURD de la Stoenești, dar și cadre medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt, au intervenit pentru a-i acorda acestuia primul ajutor și a-l transporta la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, iar mai apoi transferat la Secția de Psihiatrie a unității medicale. A fost găsit conștient, cu convulsii și marcă traumatică în zona gâtului. „La locul evenimentului s-au deplasat echipajul SMURD Stoenești și o ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt. Pacientul a fost găsit conștient, cu convulsii și marcă traumatică în zona gâtului, acesta a fost asistat la fața locului, preluat de echipajul de la Serviciul Județean de Ambulanță și transportat la spital”, spune Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. Chiar dacă nu se știe exact motivul pentru care a vrut să se spânzure, acesta spune că a scris totul într-o scrisoare prin care explică acest lucru.

S-a deschis dosar penal

Toată filmarea cu gestul extrem durează undeva la aproximativ 40 de minute. Și cum imaginile cu bărbatul care a încercat să se sinucidă au apărut pe rețeaua de socializare, polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

„La data de 1 decembrie, la ora 18:17, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin apel de urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat, din comuna Nicolae Titulescu, încearcă să se sinucidă prin spânzurare, în direct, pe o rețea de socializare. Imediat, la fața locului, s-a deplasat o patrulă de poliție din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Perieți, care au identificat locuința bărbatului, iar agent șef principal Daniel Comănac a escaladat gardul și a pătruns în încăperea unde bărbatul, în vârstă de 50 de ani, ar fi încercat să-și pună capăt zilelor. Cu sprijinul a doi cetățeni, care au sărit în ajutor, acesta a reușit să-l salveze. Ulterior, a sosit și echipajul de ambulanță, care l-a transportat pe bărbat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în vederea acordării de îngrijiri medicale, precum și pentru internarea la Secția de Psihiatrie. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, fiind continuate cercetările pentru a se stabili cauzele care au dus la acest eveniment”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Surse locale spun că bărbatul ar fi cunoscut cu probleme psihice, depresiv, ar avea probleme cu inima, dar și cu alcool. Acesta locuiește singur, fiind părăsit de soție și cei doi copii, care sunt stabiliți la casele lor cu propriile familii.

Pentru intervenția colegilor lor, agent șef de poliție Daniel Comănac, șeful Postului de Poliție Nicolae Titulescu, și agent șef Alin Iacob, ajutor șef post al Postului de Poliție Șerbănești, conducerea IPJ a ținut să-i felicite, spunând că oamenii legii, împreună cu vecinii care le-au venit în ajutor, au dat dovadă de promptitudine și profesionalism pentru salvarea unei vieți omenești.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți