2.2 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Mesaje de la parlamentarii Oltului, de Ziua Națională. Printre ei deputatul Chesnoiu, ministrul Agriculturii, și senatorii Mirea și Voiculescu

- Advertisement -

1 Decembrie este o zi cu mare însemnătate pentru români. Este ziua în care, anul acesta, sărbătorim Ziua Națională a României, 103 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, dar și 105 ani de la intrarea țării în Primul Război Mondial. Cu acest prilej mai mulți parlamentari de Olt au avut de adresat mesaje pentru olteni, dar și pentru românii de pretutindeni, iar printre ei se numără deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Chesnoiu: „Am convingerea că vom trece peste provocările actuale”

„Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 Decembrie, iar această dată, stabilită prin lege în 1990, marchează un moment important din istoria românilor și anume cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918. Un moment care a dovedit forța, vitalitatea și unirea de neam. În vremuri de cumpănă ne-am dovedit ca popor unitatea, ne-am marcat teritoriul prin solidaritate, ne-am adunat forțele pentru a ne păstra identitatea națională. Astăzi este ziua noastră, a românilor de pretutindeni, a tuturor ce simt românește și pentru care patriotismul nu este doar declarativ. Am convingerea că vom trece peste provocările actuale prin apelul la sacrificiul generațiilor trecute și la valorile ce construiesc sentimentul apartenenței la acest popor. La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a declarat Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt și ministru al Agriculturii.

Senatorul Mirea: „Un bun prilej de sărbătoare și cinstire celor care au contribuit la formarea acestui popor”

„Astăzi, 1 Decembrie, aniversăm Ziua Națională a României, un bun prilej de sărbătoare și cinstire celor care au contribuit, de-a lungul istoriei, la formarea acestui popor prin sacrificiu și patriotism, făcând astfel posibilă Marea Unire. Cu ocazia acestei zile, adresez tuturor românilor felicitări călduroase și urări de sănătate, liniște și bunăstare, în pofida acestor vremuri pline de încercări, pe care, împreună, le vom putea depăși și vom așeza țara acolo unde merită. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, spune senatorul social democrat Siminica Mirea.

Senatorul Voiculescu: „Ziua Națională este cea mai improtantă zi din istoria noastră a românilor”

„Este o zi specială, ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională, este cea mai improtantă zi din istoria noastră a românilor și cred că în aceste momente grele cu care ne confruntăm cu o criză pandemică, cu o criză mondială la energie, această zi trebuie să ne trimită cu gândul la solidaritate, la unitate, la o zi de mâine mai bună și să depășim toate aceste provocări cu care ne-am confruntat în ultima perioadă și care ne-au dat viața peste cap. Le transmit tuturor, în primul rând, sănătate, cu toții avem nevoie acum”, a declarat senatorul PNL de Olt Liviu Voiculescu.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți