10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape o mie de amenzi aplicate de polițiști în trafic, în minivacanța de 1 Decembrie. Peste o sută de șoferi au rămas fără permisul auto

- Advertisement -

Poliţiştii din Olt s-au aflat la datorie și în minivacanța de 1 Decembrie, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică și prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. În total, în trafic, oamenii legii au dat aproape o mie de amenzi, de peste 220.000 de lei, iar peste o sută de conducători auto au rămas fără permisul de conducere ca urmare a abaterilor comise, majoritatea pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație.

„În urma activităților, desfășurate în perioada 26 noiembrie – 1 decembrie, au fost aplicate 930 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 226.030 de lei. Totodată, au fost reținute 112 permise de conducere, dintre care nouă pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, 72 pentru depășirea limitei de viteză și 31 pentru alte abateri, fiind retrase și 18 certificate de înmatriculare”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

De asemenea, polițiștii au constatat zece infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cinci fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, patru pentru conducere fără permis și una pentru refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Sancționat cu aproape 2.000 de lei pentru că avea 158 de kilometri pe oră pe centura ocolitoare a Caracalului

Unul dintre șoferii amendați este un tânăr de 20 de ani, din Dolj, pe care aparatul radar la surprins că avea aproape 160 de kilometri pe oră pe centura ocolitoare a Caracalului, deși în zonă viteza maximă admisă este de 90 de kilometri. Acesta a primit 2.000 de lei. Sunt și doi conducători auto care s-au ales cu dosar penal – unul nu avea permis auto, iar altul conducea în stare de ebrietate.

„La data de 28 noiembrie a.c., la ora 16:09, un tânăr, de 20 de ani, din județul Dolj,  a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism pe varianta ocolitoare a municipiului Caracal – VO 6G, cu viteza de 158 de km/h, într-o zonă unde viteza maximă admisă este de 90 de km/h, având un plus de 68 de km/h. De asemenea, acesta a efectuat o manevră de depășire a altui autoturism, încălcând marcajul longitudinal continuu. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.885 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru o perioada de 90 de zile”, a mai spus reprezentantul IPJ.

Strada General Gheorghe Magheru, din municipiul Caracal, este locul în care a fost depistat bărbatul de 39 ani, din județul Dolj, care conducea un autoturism, fără a poseda permis. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Pe strada Tudor Vladimirescu, din orașul Corabia, a fost prins un bărbat de 48 ani, din localitate, care conducea o mașină, având o concentraţie alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți