Informare meteo de ploaie, lapoviță și ninsoare în toată țara, până dimineața zilei de sâmbătă

Am intrat în anotimpul cel mai rece al anului, iarna, iar reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis deja prima informare meteorologică de vreme rea, valabilă în întreaga țară, care intră în vigoare de joi seara, ora 20:00, și va fi în vigoare până sâmbătă dimineața, la ora 10:00.

Fenomenele vizate de meteorologi sunt intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Undeva în noaptea de 3 spre 4 decembrie vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, pe arii restrânse, și în zona de sud a României, adică și în județul Olt.

Pe perioada informării meteo vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1.700 metri, unde vitezele vor depăși temporar 60 – 70 de kilometri pe oră, iar pe creste rafalele vor depăși 90 – 100 de kilometri pe oră, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45 – 55 de kilometri pe oră.

„Pe parcursul zilei de 3 decembrie aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10 – 15 litri pe metri pătrați îndeosebi în zonele de munte.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<