10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Brazii naturali și-au făcut apariția în Piața Zahana din Slatina. Astfel de conifere, tăiate sau la ghiveci, se găsesc și la magazinul de bricolaj

- Advertisement -

Timid, dar sigur, intrăm cu toții în atmosfera sărbătorilor de iarnă și cum până la Crăciun ne mai despart doar câteva săptămâni din peisaj nu trebuie să lipsească, bineînțeles, bradul. Iar cei naturali au început să apară deja prin piețele din municipiul Slatina sau din județul Olt, dar și la cel mai important magazin de bricolaj, situat la ieșirea dinspre Pitești. La Piața Zahana brazii și-au făcut simțită prezența de la începutul acestei săptămâni, în timp ce la magazin sunt de ceva vreme. Iar aceștia pot fi cumpărați la prețuri, am putea spune, pentru toate buzunarele.

La Zahana prețul unui brad natural pornește de la 130 de lei, iar cei mai scumpi ajung undeva la 200 de lei. În funcție de aspectul coniferului, comerciantul va mai lăsa la preț. Iar cu siguranță, cu cât se apropie Crăciunul, valoarea unui brad va mai scade. Totodată, în apropierea acestei mari sărbători, pentru cei care nu au mari posibilități financiare și vor să simtă totuși miros de cetină de brad în casă, vor putea să își cumpere crenguțe de brad care sunt mai ieftine.

Parcarea magazinului de bricolaj este mult mai plină de brazi, prețurile plecând aici de la 59 de lei și ajungând până la 279 de lei. Iar cei care vor să aibă un brad în curte pe care să îl planteze după ce trec sărbătorile de iarnă, au posibilitatea de a-l cumpăra la ghiveci, valoarea unui astfel de conifer fiind cuprinsă între 100 și 180 de lei, cei mai scumpi având o coroana mai bogată, dar și dimensiunile mai mari. Dacă în ceilalți ani cumpărătorul era pus să-și curețe singur tulpina bradului pentru a-l pune în suport, acum acest lucru se plătește, compania percepând o taxă de 5 lei. O taxă de 3,9 lei este cerută și pentru a fi ambalat cu plasă coniferul.

Și dacă totuși cetățenii nu își permit să cumpere brazi naturali, aceștia mai au la dispoziție și brazii artificiali de mărimi diferite, care se pot achiziționa din mai multe magazine de cartier sau din supermarket-uri și sunt mai ieftini. Tot aici se găsesc și decorațiuni pe Crăciun, pornind de la globuri sau beteală până la instalații multicolore și diverse figurine specifice acestei perioade a iernii, prețurile lor fiind, de asemenea, pentru toate buzunarele.

 

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți